Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Γιάννης Ραγκούσης: "Ό,τι είπε ο Γιώργος το εννοεί"

Που το πάει ο Παπανδρέου


http://img.protothema.gr/
«Δεν είναι ούτε κίνηση εντυπωσιασμού ούτε παραπλάνηση»

Θεμελιώδη προϋπόθεση για την έξοδο από την οικονομική κρίση χαρακτηρίζει την πολιτική σταθερότητα στη χώρα ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννης Ραγκούσης, επιμένοντας με τον τρόπο αυτό στη ρητή προειδοποίηση του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου ότι τυχόν αρνητικό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα φέρει πρόωρες εθνικές κάλπες.

Με αποκλειστική του δήλωση στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Ραγκούσης απαντά εμμέσως σε όσους μιλούν για «μπλόφα» του κ. Παπανδρέου, διαμηνύοντας πως ό,τι είπε ο πρωθυπουργός το εννοεί. Η δήλωση του κ. Ραγκούση έχει ως εξής: «Ο πρωθυπουργός ό,τι είπε το εννοεί. Μίλησε με απόλυτη ειλικρίνεια. Δεν πρόκειται ούτε για λόγια παραπλάνησης ούτε για κινήσεις εντυπωσιασμού.

Πρόκειται για αποφάσεις εθνικής ευθύνης. Αποκάλυψε την υστεροβουλία, τις κρυφές επιδιώξεις και τις πραγματικές προθέσεις εκείνων που αλλοίωσαν το νόημα των αυτοδιοικητικών εκλογών και μήνες τώρα επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν πάνω στον πόνο του ελληνικού λαού, έναν λαό που οι ίδιοι οδήγησαν στο χείλος της χρεοκοπίας και μετά τον εγκατέλειψαν. Ο Γιώργος Παπανδρέου στην πραγματικότητα απηύθυνε έκκληση σε όλους τους Ελληνες πολίτες να ζυγίσουν σωστά την κρισιμότητα της αναμέτρησης και τη βαρύτητα της ψήφου στις 7 Νοεμβρίου.
Να μην επιτρέψουν σε κανέναν να ανακόψει τη σταθερή πορεία της χώρας προς τα εμπρός, προς τη σωτηρία, την ανόρθωση και την αναμόρφωσή της.

Να υπερψηφίσουν τη μεγάλη θεσμική αλλαγή του “Καλλικράτη” και τα πρόσωπα εκείνα που πιστεύουν στις αρχές και τις αξίες ενός προτύπου διακυβέρνησης που διαπνέεται από την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, τη χρηστή διαχείριση και την αποτελεσματικότητα.

Δεν είναι αυτοσκοπός μας η εξουσία, ούτε οι νίκες σε εκλογικές αναμετρήσεις. Δικός μας μοναδικός στόχος είναι η διατήρηση της σταθερότητας που πετύχαμε με τόσους κόπους και θυσίες και η συνέχιση της πορείας των μεγάλων αλλαγών.

Εμείς σε αυτόν τον στόχο είμαστε ταγμένοι. Οι πρωτοβουλίες μας στοχεύουν πάντοτε στη διασφάλιση των προϋποθέσεων εξόδου της χώρας από την κρίση. Και η πολιτική σταθερότητα είναι η πλέον θεμελιώδης προϋπόθεση γι’ αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: