Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

«Ο τρόπος που έγινε η περαίωση, μας κόστισε στις εκλογές»

Βγήκαν τα μαχαίρια...


http://img.protothema.gr/
αφείς αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, άφησε η υπουργός Απασχόλησης, Λούκα Κατσέλη, δηλώνοντας, στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, ότι «ο τρόπος εφαρμογής της περαίωσης ήταν λάθος» και αποδίδοντας, εν μέρει, την αποχή ή τα «λευκά» ψηφοδέλτια στις αυτοδιοικητικές εκλογές -και- στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

«Εάν δώσουμε (σε όσους απείχαν ή ψήφισαν λευκό) το μήνυμα ότι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, θα διαπραγματευθούμε με σθένος αυτά που μπορούμε να διαπραγματευθούμε, ότι θα υλοποιήσουμε με ακόμα γρηγορότερους ρυθμούς αυτά που μπορούμε, για να έχουμε μια άλλη οικονομία, και να μην κάνουμε γκάφες, σαν και αυτές που έχουμε κάνει, πιστεύω ότι αυτόν τον κόσμο θα τον έχουμε πάντοτε δίπλα μας. Η περαίωση, έτσι όπως έγινε, ήταν λάθος. Όχι η περαίωση ως περαίωση, αλλά ο τρόπος εφαρμογής (...) Άρα, πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ πως εφαρμόζουμε πολιτικές» σχολίασε η κα. Κατσέλη.

Η υπουργός σημείωσε ακόμη λοτι, μεγάλο τμήμα από το ποσοστό της αποχής, οφείλεται σε δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. «Η αποχή και τα λευκά δεν είναι ενοποιημένο ποσοστό και δεν συμφωνώ με αυτούς που λένε ότι είναι ενάντια στο πολιτικό σύστημα» υπογράμμισε.

Και κατέληξε: «Σε αυτές τις εκλογές ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της αποχής ή και του λευκού ήταν και παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Ψηφοφόροι, οι οποίοι πριν ένα χρόνο είχαν ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και τώρα ήθελαν να στείλουν τη διαμαρτυρία τους, αλλά και τη στήριξή τους στην κυβέρνηση. Αυτός ο κόσμος δεν ήθελε να αλλάξει η κυβέρνηση, δεν ήθελαν να υπάρξουν εκλογές, είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό αυτού του κόσμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: