Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

«Δημοκρατική Συμμαχία» το κόμμα της Ντόρας

Σύμβολο η ελιά και χρώματα το μπλε και το πορτοκαλί

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcKwqvchezq69-0a0tSxSaPuZ4cHKJPZfYW8mAvSFVqB8_NVJ5cCFrh9OfvyzSjrPlj-U53ivb39jmQZnpg0kHy7zu2PDQzuwZe1IN16d0lpe2eQfGCi2-Z2txXi2NZ_GD90KuJeBYnqc/s320/Clipboard02.jpg
http://img.protothema.gr

Τα "βαφτίσια" του νέου κόμματος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη έγιναν την Κυριακή στο θέατρο Μπάντμιντον, παρουσία περίπου 5.000 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων αρκετά πρώην στελέχη της ΝΔ.

Το όνομα αυτού "Δημοκρατική Συμμαχία", το σύμβολο του νέου κόμματος είναι μία ελιά και τα χρώματά του το μπλε και το πορτοκαλί.

Νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας το νέο κόμμα, όπως φάνηκε από την ομιλία της, τάσσεται υπέρ της μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων, του περιορισμού των συνδικαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και μίας νέας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Θα κινείται στο Κέντρο και φιλοδοξεί να είναι "ανεξάρτητο συμμετοχικό δημοκρατικό κίνημα".

Δίνοντας το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα του κόμματός της, η κα. Μπακογιάννη ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η "Δημοκρατική Συμμαχία" επιδιώκει την εθνική συνεννόηση και συμφωνία για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε μέσα στην επόμενη δεκαετία το Δημόσιο να λειτουργεί με τα 2/3 του σημερινού ανθρώπινου δυναμικού του.

Ξεκαθάρισε ότι η "Δημοκρατική Συμμαχία" θα συγκρουστεί με φαινόμενα αδιαφάνειας και τόνισε πως πρέπει να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά συμπεριφορές συντεχνιών, που οδηγούν σε ομηρία του συνόλου.

Συγκεκριμένα, πρότεινε τη μεταρρύθμιση του νομικού πλαισίου για το συνδικαλισμό, ώστε να καθιερωθεί μυστική καθολική ψηφοφορία για τις μεγάλες απεργίες και να μην απαλλάσσονται από την εργασία οι συνδικαλιστές .

Μίλησε για μία δεύτερη ασφαλιστική μεταρρύθμιση και για καθιέρωση συνταγματικού δημοσιονομικού κανόνα, που θα εξασφαλίζει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Τέλος, τάχθηκε υπέρ της μείωσης της φορολογίας, με καθιέρωση ενιαίου συντελεστή γύρω στο 20%.

Η κα. Μπακογιάννη δεν απέφυγε ούτε αυτήν τη φορά τους προσωπικούς τόνους: "Έχω και εγώ αλλάξει, διότι με άλλαξε η ζωή. Ξέρω πολύ καλά πως είναι να πέφτεις και να πρέπει να σηκωθείς" είπε, αναφέροντας πως έχει απομυθοποιήσει την εξουσία.

Επίσης, υπερασπίστηκε την απόφασή της να ψηφίσει υπέρ της χρηματοδότησης της χώρας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, υπογραμμίζοντας έτσι και τη βασική πολιτική της διάφορα από τη ΝΔ. "Όσοι κρύβουν από τον ελληνικό λαό αυτό το δίλημμα και δημαγωγούν, κάνουν τεράστια ζημιά στους Έλληνες. Η επιλογή να αρνηθείς την ψήφο σωτηρίας της χώρας, για να μην επωμιστείς το πολιτικό κόστος που σου αναλογεί, είναι ο ορισμός του πιο ακραίου και ανεύθυνου λαϊκισμού. Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να το κάνω" προσέθεσε, ενώ άσκησε κριτική και στην κυβέρνηση για τον τρόπο που διαπραγματεύτηκε το Μνημόνιο, αλλά και για τις αλλαγές που επιχειρεί να προχωρήσει.

Συμπλήρωσε πως πιστεύει στην εθνική συνεννόηση και τη συνεργασία και είπε ότι το νέο κόμμα έχει ξεκάθαρη φυσιογνωμία και ταυτότητα και είναι κεντρομόλος δύναμη, που αναπτύσσεται στην καρδιά του πολιτικού συστήματος.

Στην εκδήλωση από την οικογένειά της παραβρέθηκαν τα δύο της παιδιά, ο Κώστας και η Αλεξία Μπακογιάννη, ενώ έλειπαν οι γονείς της και ο αδελφός της, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρόντες ήταν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Κώστας Κιλτίδης, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, οι πρώην βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ Γιώργος Καλός, Γιώργος Παπαγεωργίου, Στέλιος Νικηφοράκης και Θ. Βασιλείου, ο πατέρας του νυν βουλευτή της ΝΔ και πρώην βουλευτής Ανδρέας Καραγκούνης και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Κοτσώνης.

Η κυρία Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι το ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος θα γίνει το Μάρτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: