Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

«Να γίνουν μια γροθιά» ζήτησε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός Έκκληση Γιώργου για ενότητα


Τη στράτευση όλων των βουλευτών στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για «να βγάλει τη χώρα από τον βούρκο» ζήτησε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να απαντήσει στην κριτική που άσκησαν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος τις προηγούμενες ημέρες και επαναδιατύπωσε τους μεγάλους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση, προβλέποντας ότι το 2013 «θα κοιτάμε υπερήφανοι πίσω και θα βλέπουμε ότι σώσαμε τη χώρα».

«Είμαστε μια Κοινοβουλευτική ομάδα που γράφει ιστορία. Η χώρα βγαίνει από τον βούρκο. Ξεκινήσαμε ένα ταξίδι και θα φθάσουμε στο τέλος ασφαλείς, αλλά χρειάζεται συλλογική προσπάθεια», είπε ο πρωθυπουργός, ενώ εξήγησε ότι το πολυνομοσχέδιο, που προκάλεσε εντάσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ήταν αναγκαίο να ψηφισθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος: «Ουδείς είναι λάτρης της διαδικασίας του επείγοντος αλλά είμαστε σε πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά.
«Το 2013 θέλω να μπορώ να βλέπω τον πολίτη στα μάτια όταν θα βγούμε από το μνημόνιο μετά από αυτές τις πολύ δύσκολες αποφάσεις που έχουμε πάρει», τόνισε ο Γ. Παπανδρέου και ζήτησε από τους βουλευτές να γίνουν όλοι μια γροθιά «όχι για την κυβέρνηση αλλά για τον πολίτη»..

Πρωτοβουλία για ευρωομόλογο
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός είπε στους βουλευτές ότι προτίθεται να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την καθιέρωση ευρωομολόγου. Μάλιστα, ως μέσο πίεσης προς αυτή την κατεύθυνση, υπέδειξε τη συλλογή υπογραφών των πολιτών υπέρ του ευρωομολόγου

Πέντε άξονες
Στα εσωτερικά, Γ. Παπανδρέου περιέγραψε τους πέντε άξονες της κυβερνητικής πολιτικής για το 2011:
1. Κράτος και δημόσια διοίκηση (μεταρρύθμιση πειθαρχικού δικαίου, κάρτα του πολίτη, νέο ενιαίο μισθολόγιο)
2. Ανάπτυξη (νέος αναπτυξιακός νόμος, νέος επενδυτικός νόμος, ηλεκτρονικές προμήθειες, αξιοποίηση έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού)
3. Θεσμοί και Δικαιοσύνη (εκλογικός νόμος, διαφάνεια για τα χρήματα των κομμάτων, διαβούλευση για την συνταγματική αναθεώρηση)
4. Κοινωνικό κράτος (καταπολέμηση ανεργίας, ηλεκτρονική συνταγογράφηση)
5। Εξωτερική πολιτική (Φύλαξη συνόρων, βελτίωση ελληνοτουρκικών σχέσεων, επίλυση του Κυπριακού)

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: