Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

«Η Ελλάδα είναι φτωχή αλλά έχει πολλούς πλούσιους»


«Αυτή τη στιγμή είναι μονόδρομος και πρέπει όλοι να το καταλάβουμε αυτό, ότι χρειαζόμαστε την συνεργασία κάθε μορφής, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, μιλώντας σε εκδήλωση στο Ζάππειο.

Αναφερόμενος για τις δυσκολίες της Ελλάδας, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, τόνισε: «Ο τόπος μας έχει γνωρίσει πολλές φορές δυσκολίες και πολλές φορές αδιέξοδα. Βρήκε όμως την δύναμη μέσα από την παράδοση του, μέσα από τις αρχές του και τις αξίες στις οποίες στηρίζεται ο Έλληνας, να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες».

«Εύχομαι να οπλιστούμε με υπομονή, με αγάπη αλλά κυρίως με πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Εν συνεχεία ο Μακαριώτατος, υπογράμμισε ότι «είναι αλήθεια αυτό που έχει λεχθεί και επικρατεί και στο εξωτερικό σε συζητήσεις, η Ελλάδα μπορεί να είναι φτωχή χώρα αλλά έχει πάρα πολλούς πλουσίους».
«Επομένως είναι η ώρα τώρα οι πολύ πλούσιοι να δείξουν αυτό που ταιριάζει σε έναν Έλληνα», ανέφερε ακόμη ο κ. Ιερώνυμος.

Επίσης, μιλώντας για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, αφού αναφέρθηκε λεπτομερώς στο έργο των συσσιτίων κ.α., μεταξύ άλλων τόνισε: «Η γραμμή μας είναι όσο μπορεί η Εκκλησία να βοηθήσει σήμερα, τους ανθρώπους που υποφέρουν».

Κλείνοντας, ο Μακαριώτατος ερωτηθείς για την εκκλησιαστική περιουσία, έκανε λόγο για έναν μύθο που κρατάει χρόνια.

«Όλοι μιλούν για μεγάλη περιουσία της Εκκλησίας, αυτός ο μύθος που λέγεται είναι άνθρακας. Έχει όμως απέραντη περιουσία μέσα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και σε άλλα μέρη η οποία δυστυχώς είναι δεσμευμένη και αναξιοποίητη».




Δεν υπάρχουν σχόλια: