Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Οι γιατροί δεν προσήλθαν στον διάλογο, απαντά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος

Μαίνεται η κόντρα


Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Στην αντεπίθεση πέρασε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος λέγοντας πως οι γιατροί δεν έχουν προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου και πως ο ίδιος δεν πρόκειται να συζητήσει το πολυνομοσχέδιο για την υγεία με τους γιατρούς μέσω τηλεοπτικών παραθύρων.

Για τη λίστα των συμβεβλημένων γιατρών του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ είπε πως αναμένονταν προβλήματα και πως οι αναβολές των ραντεβού γιατρών με τους ασφαλισμένους δημιούργησε την ανάγκη να προχωρήσει το μέτρο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, σημείωσε ότι έχουν ακυρωθεί 400.000 ραντεβού και άφησε αιχμές κατά των γιατρών λέγοντας ότι αυτοί ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους και τους κρατούν σε ομηρία.

Ξεκαθάρισε ότι με το νομοσχέδιο οι ασφαλισμένοι θα έχουν την δυνατότητα να πηγαίνουν στο γιατρό τους και δεν θα στήνονται σε ουρές.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Μαρκόπουλος ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και να συζητήσει με τους γιατρούς.

Χαρακτηριστικά είπε πως δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να συζητά τόσο καιρό για τα προβλήματα των μεταναστών και να μην κάνει διάλογο με τους γιατρούς.

Ήρθε η ώρα να αναλάβει ο κ. Λοβέρδος τις ευθύνες του, πρόσθεσε ο κ. Μαρκόπουλος ενώ είπε ότι με τη συμπεριφορά του ο υπουργός Υγείας δείχνει κάποιες φορές αλαζονικός.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: