Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Παπούλιας: «Ο ελληνικός λαός έχει αστείρευτες δυνάμεις»

Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για το Πάσχα


http://img.protothema.gr/E70C5F1A339D1FFA23CB252535FDCC3D.jpg
Την βεβαιότητά του ότι ο ελληνικός λαός θα ξεπεράσει τις σημερινές δύσκολες ημέρες, καθώς όπως είπε, «διαθέτει αστείρευτες δυνάμεις», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, από την Κέρκυρα, όπου γιόρτασε την ημέρα Πάσχα στο Ναυτικό Σταθμό.

Αντιφωνώντας στον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού Δημήτρη Ελευσινιώτη και τον Διοικητή του Ναυτικού Σταθμού Θανάση Ράπτη, αναφέρθηκε στις τρέχουσες συγκυρίες λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι δύσκολες ημέρες, αλλά εγώ πιστεύω ότι θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες μας. Η Ανάσταση του Χριστού θα μας βοηθήσει, ο ελληνικός λαός να περάσει τον δικό του Γολγοθά. Είμαι βέβαιος, πιστεύω σε αυτό, ο ελληνικός λαός έχει αστείρευτες δυνάμεις».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ειδική αναφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις, το Ναυτικό και την Αεροπορία, τονίζοντας ότι, είναι αυτές ,που προασπίζουν τα σύνορα και αποθαρρύνουν τον οποιονδήποτε να σκεφτεί κάτι ενάντια στην ακεραιότητα της πατρίδας μας. Μάλιστα, έστειλε θερμό μήνυμα συμπαράστασης και πατρικής αγάπης, όπως χαρακτηριστικά είπε, στα παιδιά που ταξιδεύουν και βρίσκονται σε αποστολές, γιατί σήμερα μεγάλη μέρα που όλοι βρίσκονται στα σπίτια τους, εκείνα αγωνίζονται εκτελώντας το καθήκον που επιτάσσει η πατρίδα μας.

Νωρίτερα κατά την άφιξη του στο Ναυτικό Σταθμό ο κ. Παπούλιας δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είναι μεγάλη μέρα σήμερα. Η Ανάσταση του Κυρίου να μας βοηθήσει όλους μας, να μας γεμίσει πίστη και ελπίδα να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες που έχει ο λαός μας».


Γ. Παπανδρέου: «H Eλλάδα αλλάζει και ξαναγεννιέται»

«Το Πάσχα συμβολίζει το ξεκίνημα μίας νέας ζωής, παρά τις δυσκολίες, η Ελλάδα σήμερα αλλάζει και ξαναγεννιέται», δήλωσε νωρίτερα ο Γιώργος Παπανδρέου από την Ύδρα, όπου γιορτάζει το Πάσχα.

«Μέσα από τις προσπάθειες όλων μας, αλλάζουμε νοοτροπίες και αντιλήψεις», πρόσθεσε ο Γ. Παπανδρέου εκφράζοντας μάλιστα την πεποιήθησή του ότι «θα καταφέρουμε στο τέλος να έχουμε μία πατρίδα για την οποία θα είμαστε υπερήφανοι». Δικαιοσύνης και ανάπτυξης».

«Αισιόδοξα, αποφασιστικά, φτιάχνουμε την Ελλάδα της δημιουργίας», κατέληξε.


Αντ. Σαμαράς: «Mε τη δύναμη του Θεού όλα θα πάνε καλά»

Στην 124η Πτέρυγα βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη, βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αντάλλαξε ευχές με αξιωματικούς και οπλίτες.

«Στα μάτια των νέων παιδιών βλέπω την αγωνία για το μέλλον τους αλλά και τη δική μας ευθύνη να τους δώσουμε χειροπιαστή όχι θεωρητική ελπίδα. Ελπίδα η οποία θα είναι εφαρμόσιμη , ώστε να ξαναποκτήσουν αυτοπεποίθηση και ελπίδα για το αύριο», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς ευχήθηκε «σε κάθε σπίτι να ξαναέρθει η αισιοδοξία», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «με τη δύναμη του Θεού όλα θα πάνε καλά».

Χτες το βράδυ, ο Αντώνης Σαμαράς παρακολούθησε την αναστάσιμη λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο Ναυπλίου και ευχήθηκε «Χριστός Ανέστη, υγεία και δύναμη από τον Θεό σε όλους».

«Ο θρίαμβος της Ανάστασης φέρνει την ελπίδα που δεν είναι γραμμένη πάνω στην άμμο ή στον αέρα, αλλά είναι δεμένη στο στέρεο βράχο του ρεαλισμού, της αυτοπεποίθησης και της ευθύνης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: