Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Θέτει εαυτόν στη διάθεση του κόμματος εάν θα είναι υποψήφιος

newpost.gr

Θέτει εαυτόν στη διάθεση του κόμματος εάν θα είναι υποψήφιος
Συνέντευξη εφο' λης της ύλης έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος στην εφημερίδα «Αξία» ξεκαθαρίζοντας ότι όσον αφορά τη δική του υποψηφιότητα στις εκλογές είναι νωρίς για οποιαδήποτε συζήτηση σημειώνοντας ωστόσο ότι «Το βέβαιον όμως είναι ότι εφόσον το κόμμα μου το κρίνει, θα διεκδικήσω την ψήφο των πολιτών».


Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε επίσης ότι θα πρέπει τα σενάρια για πρόωρες εκλογές να λάβουν τέλος. «Ας αφήσουμε τις εκλογές και ας δούμε την ουσία και τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Εμείς γι’ αυτά δουλεύουμε», τόνισε ο υπουργός.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για την αναπροσαρμογή σε ολόκληρο το φορολογικό σύστημα ο κ. Παπακωνσταντίνου επισημαίνει ότι οι αλαλγές θα πρέπει να είναι ουδέτερες ως προς τους δημοσιονομικούς στόχους για τα έσοδα. «Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε αλλαγή προς την κατεύθυνση της μείωσης της επιβάρυνσης θα πρέπει να συνοδεύεται από αντίστοιχη πρόνοια για αύξηση των εσόδων ή μείωση δαπανών από άλλες πηγές».

Για το θέμα των αυθαιρέτων ο υπουργός ΠΕΚΑ εξηγεί ότι η ρύθμιση «έχει μια ευρύτερη αποδοχή και από τους Βουλευτές των περισσοτέρων κομμάτων και από την ελληνική κοινωνία, γιατί πράγματι επιχειρεί να αντιμετωπίσει με τρόπο δίκαιο ένα υπαρκτό πρόβλημα της χώρας μας». Όσον αφορά τον εισπρακτικό της χαρακτήρα ο υπουργός επισημαίνει ότι αφορά στην ανάγκη είσπραξης στα δημόσια ταμεία χωρίς όπως διευκρινίζει αυτός να μην είναι ένας τρόπος δικαίωσης για τους πολίτες, που δεν υπέκυψαν στον πειρασμό της αυθαιρεσίας.

Για τη Τίνα Μπιρμπίλη:
«Η κ. Μπιρμπίλη έκανε ένα σπουδαίο έργο, θέτοντας ένα πολύ σοβαρό πλαίσιο για την περιβαλλοντική προστασία - μια βάση, για να προχωρήσει οποιαδήποτε νέα παρέμβαση, οικιστική, πολεοδομική και ευρύτερα επενδυτική. Δεν είναι μυστικό ότι κάθε παρέμβαση αναγκαστικά προκαλεί κάποια επιβάρυνση. Όμως, η συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας και η ενθάρρυνση της επενδυτικής δραστηριότητας δεν σημαίνει ότι μπήκαμε σε περίοδο εκπτώσεων για το περιβάλλον. Ειδικά όταν υπάρχει ένα πλαίσιο κανόνων που επιτρέπει τη συμβίωση της οικονομικής δραστηριότητας, με την διατήρηση, την ανάδειξη και την εκμετάλλευση του φυσικού μας πλούτου. Αυτό είναι το νόημα της πράσινης ανάπτυξης, γι’ αυτό εργάστηκε η προηγούμενη Υπουργός, γι’ αυτό το σκοπό συνεχίζει να εργάζεται το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και σήμερα»

Τέλος ο κ. Παπακωνσταντίνου σχολιάζει τις αντιδράσεις αγανακτισμένων πολιτών σημειώνοντας ότι « Αντιδράσεις από τους πολίτες υπάρχουν. Άλλωστε είμαι από τους Υπουργούς που τους τελευταίους 20 μήνες ανακοίνωσαν και εισηγήθηκαν στην Βουλή την πιο δύσκολη πολιτική των τελευταίων δεκαετιών. Παρόλα αυτά, υπάρχει πολύς κόσμος που εκφράζεται θετικά ή έχει περισσότερο ανάγκη να συζητήσει παρά να επικρίνει»

Δεν υπάρχουν σχόλια: