Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

"Βοήθησέ μας να ξαναφτιάξουμε το κράτος!"

Έκκληση Ρέππα σε Ράιχενμπαχ


http://img.protothema.gr/9C4E07B318F5874B501E3485A57574BF.jpg
Οι θεσμικές μεταρρυθμιστικές αλλαγές για το «νέο κράτος» βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρη Ρέππα και του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα κ. Χόρστ Ράιχενμπαχ.

Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης έφτασε στο κτίριο του υπουργείο εχθές το απόγευμα στο πλαίσιο συναντήσεων με τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης.

Ο κ. Ρέππας αφού τον υποδέχτηκε, έκανε εκτενή ανασκόπηση των αλλαγών που έχουν γίνει στο δημόσιο και αναφέρθηκε σε όσα προγραμματίζονται να γίνουν το επόμενο διάστημα.

Η αλλαγή του δημοσίου όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα είναι το βασικό κομμάτι της ατζέντας του κ. Ρέππα από τότε που ανέλαβε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σε πολλά σημεία έχει διαπιστωθεί από συνεργάτες του ότι χρειάζεται τεχνογνωσία την οποία οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι δεν διαθέτουν. Η εμπειρία από το εξωτερικό κάνει πολλούς συνεργάτες του υπουργού να πιστεύουν πως θα ολοκληρωθούν και θα υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό τα σχέδια της κυβέρνησης για αποτελεσματικότερο και πιο ευέλικτο κράτος. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε μετά την συνάντηση πως «για την υλοποίηση του νέου κράτους, συζητήθηκε η παροχή τεχνογνωσίας και πόρων για την εξειδίκευση των δράσεων και την παρακολούθηση της πορείας τους σε σχέση με τους στόχους, καθώς η ακρίβεια των εκτιμήσεων του χρόνου και του κόστους των δράσεων που θα αποφασιστούν και η επικοινωνία με τα απαραίτητα θεσμικά όργανα του μηχανισμού στήριξης» Ο κ. Ράχενμπαχ άκουσε με προσοχή τον κ. Ρέππα, ενώ σημείωνε συνεχώς όσα του έλεγε. Έφυγε από το υπουργείο αφήνοντας πίσω του θετικές εντυπώσεις.

Στη συνάντηση των δύο ανδρών παρευρέθηκαν επίσης οι κύριοι Ρόβλιας και Τζωρτζάκης, υφυπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς και ο κ. Πάνος Καρβούνης, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και η κα Ζωρζέττα Λάλη, διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: