Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Σόιμπλε προς Βενιζέλο: Διώξτε πρώτα τα δικά σας παιδια του 2009 και εγώ σας δίνω την 6η δόση


newpost.gr
Σόιμπλε προς Βενιζέλο: Διώξτε πρώτα τα δικά σας παιδια του 2009 και εγώ σας δίνω την 6η δόση
Τελεσίγραφό Σόιμπλε προς Βενιζέλο: «Δίωξτε πρώτα τα 25.000 δικά σας παιδιά του 2009 και εγώ σΑς δίνω στην 6η δόση». Με αυτή την κατ'ιδίαν δήλωση την οποία δημοσιέυει το «Πρώτο Θέμα» ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας προς τον Έλληνα ομόλογό του ξεκαθαρίζει τις προθέσεις των δανειστών και θέτει κόκκινες γραμμές στην ελληνική κυβέρνηση για την εκταμίευση της 6ης δόσης. πρωτο θεμα

Τη στιγμή που η μάχη του κράτους για καταργήσεις οργανισμών και την «απέλαση» εργαζομένων στην εργασιακή εφεδρεία καλά κρατεί και με την τρόικα να θέτει επί τάπητος τις απολύσεις εργαζομένων αλλά και τον ίδιο τον προϋπολογισμό που εισάγεται τη Δευτέρα στη Βουλή, οι δανειστές απαιτούν την εδώ και τώρα μείωση κατά 30% του Δημόσιου τομέα.

Την ίδια ώρα, επιβάλλουν να τεθούν εκτός δημοσίου οι εργαζόμενοι στους υπο αποκρατικοποίηση οργανισμούς ενώ πιέζουν να παραχωρηθούν σε ιδιώτες οι υπό κατάργηση δημόσιες υπηρεσίες, όπως οι εφορίες και οι πολεοδομίες.

Τέλος η ιδιωτικοποιήση όλων των συγκοινωνικών οργανισμών, και η απομάκρυνση των οπλιτών 5ετούς θητείας και το πάγωμα των προσλήψεων των γιατρών στο δημόσιο θα δώσουν το πράσινο φως για να μπει στην τελική ευθεία το θέμα της εκταμίευσης της 6ης δόσης του δανείου ύψους 8 δισ. ευρώ με την έγκριση και του έκτακτου Eurogroup, στις 3 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: