Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Αλλαγή τώρα στη χρηματοδότηση κομμάτων και πολιτικών ζητά ο Γ.Ραγκούσης

«Αναγκαία η νομοθετική πρωτοβουλία»

Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Γιάννης Ραγκούσης
Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Γιάννης Ραγκούσης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Την ανάγκη να προωθηθεί νομοθετική πρωτοβουλία για το θέμα της χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων και του «πόθεν έσχες» των πολιτικών υπογραμμίζει με άρθρο του ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Γιάννης Ραγκούσης. Ο κ. Ραγκούσης σημειώνει ότι η προετοιμασία για την νομοθετική πρωτοβουλία είναι ήδη ολοκληρωμένη από το Μάιο και επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και κανένα περιθώριο να μην προχωρήσει «άμεσα και αποφασιστικά».

Στο άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Γ.Ραγκούσης επισημαίνει:

«Οι πρόσφατες εξελίξεις κατέστησαν σε όλους προφανές ότι το κομματικό σύστημα εξάντλησε τη νομιμοποίησή του. Η κρίση αξιοπιστίας πολιτικής και πολιτικών έγινε γενικευμένη κρίση εμπιστοσύνης σε θεσμούς και πρόσωπα. Και η κρίση εμπιστοσύνης μεταβλήθηκε σε καθολική κρίση νομιμοποίησης: Κόμματα, Βουλή, κυβέρνηση, έχουν πλέον απολέσει την υπαρξιακά απαραίτητη σχέση τους με την κοινωνία.

»Απάντηση σε αυτή την πολλαπλή κρίση δεν μπορεί να δοθεί με ημίμετρα, με βερμπαλισμούς με εύκολες ρητορείες, όπως στο παρελθόν. Η πολιτική έχει χάσει το αξιακό της υπόβαθρο, τα ηθικά της θεμέλια έχουν διαρραγεί. Και αυτό δεν συνιστά ηθικολογία. Αποτελεί τη διαπίστωση ότι μόνο ο επώδυνος ανηφορικός δρόμος της ηθικής επαναθεμελίωσης της πολιτικής μπορεί να οδηγήσει στην ανάκτηση της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης της κοινωνίας.

»Πουθενά δεν αμφισβητήθηκε πιο έντονα αλλά και πιο δικαιολογημένα η αξιοπιστία της πολιτικής από το κορυφαίο θέμα της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων και του "πόθεν έσχες" των πολιτικών. Γι’ αυτό οφείλουμε άμεσα να προχωρήσουμε σε μια ριζική αλλαγή. Και η προετοιμασία είναι ολοκληρωμένη ήδη από τον Μάιο».

Ο κ. Ραγκούσης αναφέρεται αναλυτικότερα στο σχετικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί και καταλήγει: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, κανένα περιθώριο, να μην προχωρήσουμε άμεσα και αποφασιστικά στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που είναι αναγκαίες και ώριμες».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: