Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ παρέσυρε με το αυτοκίνητό του ο Κίμων Κουλούρης

Διενεργείται προανάκριση


Ο Κίμων Κουλούρης
Ο Κίμων Κουλούρης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Επεισόδιο μεταξύ ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ και του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κίμωνα Κουλούρη σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη συμβολή της λεωφόρου Βουλιαγμένης και της οδού Καλλιρρόης. Ο Κ.Κουλούρης παρέσυρε με το αυτοκίνητό του και τραυμάτισε αστυνομικό, όταν κλήθηκε από τους άνδρες της ΔΙΑΣ να σταματήσει σε έλεγχο για τροχαία παράβαση.

Κατά πληροφορίες, ο πρώην βουλευτής κατηγορείται για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος με ελαφρύ τραυματισμό, γι' αυτό και αφέθηκε ελεύθερος. Επίσης, τού επιβλήθηκε το πρόστιμο που προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας για παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη. Στη δικογραφία ερευνώνται τα αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρώην βουλευτής υποβλήθηκε σε αλκοτέστ, το οποίο δεν έδειξε υπερβολική κατάνάλωση αλκοόλ.

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον πρώην βουλευτή έπειτα από παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη. Όμως, ο κ. Κουλούρης, που συνοδευόταν από συγγενικό του πρόσωπο, δεν σταμάτησε έγκαιρα παρασέρνοντας έναν 25χρονο αστυνομικό, τον οποίο τραυμάτισε ελαφρά στο πόδι.

Ο κ. Κουλούρης οδηγήθηκε στο τμήμα Τροχαίας Καισαριανής, που διενεργεί την προανάκριση, ενώ ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η δικογραφία, μετά την απολογία του κ. Κουλούρη, θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία για την υπόθεση αναφέρονται τα εξής:

«Από το Τμήμα Τροχαίας Καισαριανής διερευνώνται οι συνθήκες και τα αίτια τροχαίου ατυχήματος, που προκάλεσε πρώην βουλευτής, χθες το βράδυ στη συμβολή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Καλλιρρόης, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ειδικού φρουρού.

» Από τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές γίνονται όλες οι αστυνομικές και δικονομικές ενέργειες, που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις και ισχύουν για όλους τους πολίτες, χωρίς οποιαδήποτε διάκριση ή προνομιακή μεταχείριση.

» Η δικογραφία που σχηματίζεται, μετά την ολοκλήρωσή της, θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Για τις τροχαίες παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν από τους αστυνομικούς, επιβλήθηκαν στον υπαίτιο οδηγό οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

» Ειδικότερα, την 23.30 ώρα χθες το βράδυ, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. διαπίστωσαν την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη από οδηγό οχήματος, το οποίο ακινητοποίησαν για έλεγχο. Όπως εξακριβώθηκε, οδηγός του οχήματος ήταν ημεδαπός, πρώην βουλευτής. Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, προκλήθηκε ελαφρύς τραυματισμός στο αριστερό πόδι ενός ειδικού φρουρού, από το όχημα του ελεγχόμενου.

» Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, απ' όπου εξήλθε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

» Ο υπαίτιος οδηγός οδηγήθηκε στο Τμήμα Τροχαίας Καισαριανής, όπου υποβλήθηκε άμεσα σε έλεγχο αλκοτέστ. Το αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν αρνητικό. Για την εξέλιξη του περιστατικού και τον τραυματισμό του ειδικού φρουρού, ο οδηγός εξέφρασε τη λύπη του.

» Από την έρευνα του τροχαίου ατυχήματος, προέκυψαν παραβάσεις, για τις οποίες, σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δεν εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: