Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Πριν από τις εκλογές και από τη βάση ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Διαφωνία από τον Ευ.Βενιζέλο


Από προηγούμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου
Από προηγούμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Νέα πρόταση για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ κατέθεσε στο Πολιτικό Συμβούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με την οποία η ανάδειξη νέας ηγεσίας θα γίνει από τη βάση και πριν από τις εθνικές εκλογές, μετά όμως την ολοκλήρωση του PSI και της δανειακής σύμβασης, δηλαδή πιθανώς εντός του Μαρτίου, με τα σημερινά δεδομένα. Μετά τις εθνικές εκλογές θα συγκληθεί το Συνέδριο του Κινήματος.

Με το χρονοδιάγραμμα αυτό φέρεται να διαφωνεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που στηρίζουν τον κ. Βενιζέλο αποφάσισαν να μην πάρουν θέση στη συνεδρίαση, η οποία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, και να μιλήσουν όλοι στο Εθνικό Συμβούλιο.

Έτσι, το θέμα θα ξεκαθαρίσει κατά τις διήμερες εργασίες της Συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, οι οποίες θα ανοίξουν στις 13.00 το Σάββατο, ενώ για τις 13:30 μ.μ. είναι προγραμματισμένη η ομιλία του κ. Παπανδρέου.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε επίσης η διεξαγωγή Συνεδρίου τον προσεχή Ιούνιο, ενώ πριν από τις εκλογές και πριν από την εσωκομματική διαδικασία θα συγκληθεί και προγραμματική Εθνική Συνδιάσκεψη του Κινήματος.

Ο εκπρόσωπος Τύπο του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, ερωτηθείς για το τι θα γίνει σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε ξαφνικές εκλογές, παραδέχτηκε ότι «δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό το σενάριο».

Ο κ. Μπεγλίτης υποστήριξε ότι «δεν σημαίνει διαφωνία» η στάση των τριών μελών του Πολιτικού Συμβουλίου (Τόνια Αντωνίου, Νίκος Σαλαγιάννης και Πάρις Κουκουλόπουλος) που επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στο Εθνικό Συμβούλιο, καθώς και τα δύο μελών που δεν έλαβαν τον λόγο (Νίκος Ανδρουλάκης και Συλβάνα Ράπτη).

Στην ολιγόλεπτη εισήγησή του ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε, πέρα από τα εσωκομματικά, ότι μετά τις συναντήσεις που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο επαναβεβαίωσε ότι πρώτιστο μέλημα αποτελεί η σωτηρία της χώρας και εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Νωρίτερα, στην εισήγησή του ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, Μιχάλης Καρχιμάκης είχε προτείνει προγραμματικό συνέδριο θέσεων για τον Ιούνιο. Μίλησε δε για την ανάγκη ενός «ανοιχτού, δημοκρατικού, συντεταγμένου διαλόγου, που έχουμε την υποχρέωση να ξεκινήσουμε με απόλυτο σεβασμό στις καταστατικές προβλέψεις του Κινήματος μας».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: