Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Το Εθνικό Συμβούλιο θα αποφασίσει πότε θα φύγει ο Γιώργος- Φόβοι για σύγκρουση σε κλίμα διάσπασης









Το Εθνικό Συμβούλιο θα αποφασίσει πότε θα φύγει ο Γιώργος- Φόβοι για σύγκρουση σε κλίμα διάσπασης
Το ΠΑΣΟΚ είπε το πρώτο όχι στον Γιώργο Παπανδρέου και η πρότασή του για διαρχία ως το καλοκαίρι οπότε και δεν θα είναι υποψήφιος για Πρόεδρος, θα τεθεί προς έγκριση στο Εθνικό Συμβούλιο που θα συγκληθεί στις 14 και 15 Ιανουαρίου.

Το Πολιτικό Συμβούλιο, θα συνεδριάσει εκ νέου στις 12 του μηνός και εκεί θα συζητηθεί σχέδιο εισήγησης την οποία θα αναλάβουν να συντάξουν ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλης Καρχιμάκης, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλης Έξαρχος, μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η εισήγηση θα κατατεθεί στο Εθνικό Συμβούλιο, στις 14 και 15 Ιανουαρίου.

Αν το Εθνικό Συμβούλιο εγκρίνει την πρόταση Παπανδρέου για μεταβατική περίοδο διαρχίας, τότε θα αποφασιστεί και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Η εκλογή δηλαδή του υποψήφιου Πρωθυπουργού και η πορεία προς το Συνέδριο και τις κάλπες. Αν όχι, ο νέος πρόεδρος που θα εκλεγεί, θα είναι και ο υποψήφιος Πρωθυπουργός.

Εδώ, αρχίζουν τα προβλήματα. Με την πρόταση Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες, διαφωνούν και τα τρία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να διεκδικήσουν την Προεδρία, δηλαδή οι κ. Βενιζέλος, Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης.

Κάνουμε την επισήμανση ότι ορισμένοι εκ των συνεργατών του κ. Βενιζέλου εμφανίστηκαν να διαφοροποιούνται λέγοντας ότι και με την εκλογή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα «μια χαρά είμαστε» και συνεχίζουμε.

Η πρόταση Παπανδρέου, αν επιμείνει σε αυτή ως τις 15 Ιανουαρίου, θα διχάσει το ΠΑΣΟΚ και θα δοκιμάσει τη συνοχή του. Οι κορυφαίοι, διαμηνύσουν ότι ο Γιώργος πρέπει να αποχωρήσει αλλιώς «θα τα σπάσουμε» αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Το τι μπορεί να συμβεί, φάνηκε και από την ένταση των διαλόγων στο χθεσινό Πολιτικό Συμβούλιο. Ο Γ. Παπανδρέου δέχθηκε σκληρή κριτική που επικεντρώθηκε στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την εξουσία.

Ο κ. Σαλαγιάννης, απευθυνόμενος προσωπικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον κατηγόρησε ότι τα προηγούμενα δύο χρόνια λειτούργησε στο ΠΑΣΟΚ περισσότερο ως απόλυτος κυρίαρχος και όχι ως εκλεγμένος πρόεδρος.

Εκνευρισμένος ο κ. Παπανδρέου τον διέκοψε λέγοντας ότι «άρα, έχει δίκιο ο αδερφός μου!». «Μια φορά ακόμα να παρέμβει έτσι ο αδελφός σας δεν θα μείνει τίποτα από το κύρος σας στην κοινωνία. Ο αδελφός σας μίλησε ως εκπρόσωπος δυναστείας με τη νοοτροπία του πρίγκιπα», απάντησε ο κ. Σαλαγιάννης.

Η Τόνια Αντωνίου φέρεται επίσης να είπε στον κ. Παπανδρέου : «Εγώ που δεν διακατέχομαι από ραγιαδισμό σας ρωτώ: Το 2004 αλλάξαμε αρχηγό για να μειώσουμε τη διαφορά από τη ΝΔ. Τώρα που παίζεται η ύπαρξη της παράταξης γιατί να μην αλλάξουμε ηγεσία;».

Συνολικά οκτώ από τα 14 μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, διαφώνησαν με την πρόταση για διαρχία και ζήτησαν να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την εκλογή προέδρου. Πρόκειται για τους Σακελλάρη, Κουκουλόπουλο, Μίχα, Ανδρουλάκη, Σαλαγιάννη, Τόνια Αντωνίου, Συλβάνα Ράπτη και Πανταζή.


Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: