Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Μηνύματα για έξοδο από την κρίση στις ευχές των πολιτικών αρχηγών

Ο συμβολισμός του Πάσχα


Η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Μηνύματα ελπίδας για έξοδο από την κρίση στις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών
Η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Μηνύματα ελπίδας για έξοδο από την κρίση στις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Το μήνυμα ελπίδας και προσδοκίας πίσω από την Ιστορία των Παθών που καταλήγουν στην Ανάσταση υπογράμμισαν στα μηνύματά τους για το Πάσχα οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος τόνισε στο μήνυμά του πως «αυτό το Πάσχα μπορεί να είναι αυτό που σημαίνει η λέξη Πάσχα: έξοδος, ευκαιρία εξόδου από την κρίση».

Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει: «Η Ιστορία των Παθών που καταλήγουν στην Ανάσταση επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο για να μας δείξει ότι υπάρχει ελπίδα και προσδοκία. Εμείς, όλοι μαζί, έχουμε τώρα τη δυνατότητα να δώσουμε ελπίδα και προσδοκία στην Πατρίδα μας λέγοντας την αλήθεια, αρνούμενοι να επαναλάβουμε τη γνωστή ιστορία της δημαγωγίας και του λαϊκισμού».

«Αυτό το Πάσχα μπορεί να είναι αυτό που σημαίνει η λέξη Πάσχα: έξοδος, ευκαιρία εξόδου από την κρίση.»Ας πιστέψουμε στις δυνατότητες που έχουμε. Ας προστατεύσουμε τις θυσίες των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Ας κάνουμε με ασφαλή και δίκαιο τρόπο τα επόμενα βήματα» συνέχισε, κλείνοντας: «Καλή Ανάσταση! Χρόνια πολλά!»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ανέφερε: «Πιστοί στις παραδόσεις της Ορθοδοξίας, οι Έλληνες αντλούμε, σήμερα, το μέγα μήνυμα: Ότι, μετά το Γολγοθά και τα Πάθη, έρχεται η Ανάσταση».

«Μονιασμένοι και αποφασιστικοί, με πίστη, σχέδιο και αγώνα, όπως κάναμε πολλές φορές στην Ιστορία μας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και τις σημερινές αντιξοότητες. Να ξεπεράσουμε την κρίση και να αναστήσουμε τη χαμένη ελπίδα για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες.

Μαζί θα παλέψουμε και μαζί θα τα καταφέρουμε» συνέχισε ο Αντ.Σαμαράς, καταλήγοντας με την ευχή «Καλή Ανάσταση!».

«Το μήνυμα της Ανάστασης είναι πάντοτε μήνυμα ελπίδας. Για τους Έλληνες εφέτος, όμως, το μήνυμα αυτό δεν είναι δυστυχώς ακόμα η λύτρωσή τους από τους κινδύνους της καταστροφής που απειλούν την Ελλάδα. Είναι όμως μήνυμα προσπάθειας και αγώνα. Του αγώνα που, με ορθή κρίση και φρόνηση, θα οδηγήσει και στην αναγέννηση της πατρίδας» τονίζει στο μήνυμά της η Ντόρα Μπακογιάννη.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζονται (για 11η και 9η μέρα) οι απεργίες πείνας για την ζωή και την αξιοπρέπεια (πολιτικοί κρατούμενοι - φυλακές Κορυδαλλού) ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΤΡΙΤΗ.
Σε μια περίοδο όξυνσης του κοινωνικού/ταξικού πολέμου, σε μια περίοδο που το καθεστώς χορεύει σε προεκλογικούς ρυθμούς θέλοντας να παραπλανήσει τους υπηκόους με δημοκρατικά άλλοθι, στις φυλακές-κάτεργα του ελληνικού κράτους, οι πολιτικοί κρατούμενοι μάχονται για την ζωή, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία τους.
Από τις 6/4 οι Αλέξανδρος Μητρούσιας, Γιώργος Καραγιαννίδης και Κώστας Σακκάς έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας διεκδικώντας την άρση των νέων προφυλακίσεων και την άμεση απελευθέρωση της συντρόφισσάς τους, της αναρχικής Στέλλας Αντωνίου λόγω πολύ σοβαρών προβλημάτων υγείας που χρήζουν αντιμετώπισης από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και απαιτούν την άμεση απελευθέρωση της από τη συνθήκη του εγκλεισμού.

Ακόμα, τα μέλη της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Γεράσιμος Τσάκαλος και Παναγιώτης Αργυρού ξεκίνησαν στις 8/4 απεργία πείνας απαιτώντας την οριστική μεταγωγή τους στις Φυλακές του Κορυδαλλού έχοντας έρθει σε ρήξη με τους ανθρωποφύλακες του Δομοκού και συγκεκριμένα τον επικεφαλής αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, τον θρασύδειλο Χρήστο Κλιάρη λόγω
της αξιοπρεπούς στάσης τους να μην δέχονται σωματικό έλεγχο.
Από 8/4 ξεκίνησε απεργία πείνας αλληλεγγύης στους συντρόφους του και ο Χρήστος Τσάκαλος μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης θα ξεκινήσουν σταδιακά μαζί με τον αναρχικό Θεόφιλο Μαυρόπουλο, την απεργία αν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των συντρόφων τους.
Ήδη με σημερινή (15-4-12) ανακοίνωσή τους οι: Χάρης Χατζημιχελάκης , Δαμιανός Μπολάνο και Γιώργος Πολύδωρος ανήγγειλαν την έναρξη απεργίας πείνας απο τη Τρίτη 17-4-12 δίπλα στους συντρόφους τους.

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ.