Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Ευ. Βενιζέλος: «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα στηρίξει κανένα κυβερνητικό σχήμα»

«Δεν δεχόμαστε συστάσεις»



 


«Το ΠΑΣΟΚ δεν θα στηρίξει και δεν θα ανεχτεί κανένα κυβερνητικό σχήμα αν δεν διασφαλίζεται αυτός ο εθνικός ενωτικός χαρακτήρας που θα κατευθύνει στην πρόοδο, μέσα από την εθνική στρατηγική που έχουμε προτείνει», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο του Νομαρχιακού Μεγάρου, στη Χαλκίδα το Σάββατο.

Παράλληλα, εξέφρασε το φόβο του ότι «αυτή η ακυβερνησία μπορεί να συνεχιστεί και μετά τις 17 Ιουνίου, γιατί έχει στηθεί ένα επιπόλαιο σκηνικό δήθεν δικομματισμού» και υποστήριξε ότι η χώρα αυτοακυρώνεται και κινδυνεύει να καταστραφεί, γιατί, όπως είπε, η εθνική οικονομία πλήττεται στον πυρήνα της, σε ευαίσθητους κλάδους τους.

Παραπέμποντας δε στις θέσεις που παρουσίασαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για «επικίνδυνο και αδιέξοδο σκηνικό», σε αντίθεση με το μήνυμα που, όπως είπε, έστειλε ο λαός στις 6 Μαΐου, ότι πέρασε η εποχή των αυτοδύναμων κυβερνήσεων και ότι η κρίση είναι τόσο βαθιά που απαιτεί πανεθνική προσπάθεια και όχι λύσεις «που διχάζουν την κοινωνία και μικραίνουν τον τόπο».

Επιπλέον, «προειδοποίησε» αυτούς που «τάζουν προεκλογικά έναν τεχνητό παράδεισο, ότι θα οργισθεί ο λαός και θα ‘ναι πολύ σκληρός όταν διαπιστώσει ότι όλα αυτά είναι πλάνες και ψέματα, δεν αντέχει ο λαός άλλη παραπλάνηση».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει φτάσει σε ένα σημείο που είναι υποχρεωμένο να επενδύσει στην αλήθεια και τη ριζική ανανέωση, για να σημειώσει ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να επενδύσει σε μηχανισμούς και παραγοντισμούς και σε ένα στελεχιακό δυναμικό που έχει δώσει αυτό που μπορούσε να δώσει και πρέπει σιγά- σιγά να παραχωρεί τη θέση του σε νέους ανθρώπους που θέλουν να δώσουν τον αγώνα τους».

Σημείωσε δε ότι κυβέρνηση μπορεί να προκύψει μέσα από ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα εγγυηθεί τη λύση, διότι «ένα ΠΑΣΟΚ μικρό, χωρίς δύναμη, δεν έχει κανέναν λόγο να επωμιστεί ευθύνη που δεν του έχει δώσει ο λαός».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν δέχεται «αριστερές συστάσεις από αυτούς που ανεξάρτητα από τη βούλησή τους, παίζουν το παιχνίδι της εγχώριας και της διεθνούς κερδοσκοπίας, των πιο χυδαίων κερδοσκόπων της κατοχικής δραχμής που έβγαλαν τα χρήματά τους και περιμένουν να καταρρεύσει η χώρα για να την αγοράσουν φτηνά».

Είπε ακόμη ότι δεν δέχεται μαθήματα διαπραγμάτευσης από κανέναν, που παραδίδει τέτοια μαθήματα στα ελληνικά ΜΜΕ και τις ελληνικές πλατείες, «λες και έχουμε να χωρίσουμε τα ιμάτιά μας».

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι εκείνοι που μιλούν για μονομερή καταγγελία της δανειακής σύμβασης φέρνουν τους ευρωπαίους «προ πολιτικού γεγονότος», ενώ διερωτήθηκε ποιος θα τολμούσε να κοιτάξει στα μάτια τον αγρότη και να του πει ότι αν διαρραγούν οι σχέσεις με την ΕΕ θα έχουμε πρόβλημα με τα κονδύλια της ΚΑΠ.

«Αλίμονο αν χαρίσουμε τα δικά μας κονδύλια σε άλλες χώρες που μπαίνουν τώρα στο "χορό" των προγραμμάτων στήριξης», τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ρευστότητα στην αγορά θα επέλθει μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η οποία είναι στην κατεύθυνση της προστασίας των καταθέσεων των πολιτών και πως μέσω της ρευστότητας θα μπορέσουμε «να κινήσουμε το μοχλό των μεγάλων επενδύσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: