Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Επιτυχής η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς

Εξιτήριο τη Δευτέρα


Τη Δευτέρα θα αποφασίσουν οι γιατροί αν ο πρωθυπουργός μπορεί να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής
Τη Δευτέρα θα αποφασίσουν οι γιατροί αν ο πρωθυπουργός μπορεί να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής   (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πολύωρη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά από αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς.

Σε δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους τόσο ο διοικητής του «Αττικόν» Η.Λαμπίρης, όσο και ο επικεφαλής της ομάδας, που πραγματοποίησε την επέμβαση, Π.Θεοδοσιάδης, ανέφεραν ότι στόχος της επέμβασης ήταν η πλήρη αποκατάσταση της βλάβης, κάτι που επετεύχθη και γι αυτό το λόγο δεν θα χρειαστεί να ακολουθηθεί θεραπεία.

Οι επιστήμονες έκριναν ως σοβαρή την αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς και είπαν ότι ο πρωθυπουργός έπρεπε να μπει άμεσα στο χειρουργείο, διότι υπήρχε κίνδυνος να αποκολληθεί ακόμη και η ωχρά κηλίδα, η οποία, σημειώνεται ότι τη στιγμή που έγιναν οι εξετάσεις, ήταν ακέραιη.

Όσο για το εξιτήριο, αυτό μάλλον θα δοθεί το πρωί της Δευτέρας, ενώ οι γιατροί θα είναι σε θέση αύριο να εκτιμήσουν κατά πόσον ο πρωθυπουργός θα μπορεί να ταξιδέψει αεροπορικώς, τις προσεχείς ημέρες, προκειμένου να παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.

Ο κ. Σαμαράς έφτασε στο Αττικό Νοσοκομείο λίγο μετά τις 9 το πρωί. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από ιατρική ομάδα με επικεφαλής τον διευθυντή της β΄πανεπιστημιακής οφθαλμολογικής κλινικής του νοσοκομείου, Πάνο Θεοδοσιάδη.

Ο κ. Σαμαράς είχε ενοχλήσεις στο μάτι εδώ και αρκετές ημέρες αλλά, λόγω αυξημένων υποχρεώσεων, ανέβαλε την επίσκεψή του στο νοσοκομείο. Οι θεράποντες ιατροί του έκριναν ότι η επέμβαση ήταν αναπόφευκτη.

Με τον πρωθυπουργό επικοινώνησε τηλεφωνικά το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, και του ευχήθηκε καλή ανάρρωση.

Ευχές για περαστικά δέχτηκε, επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και τη γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Λόγω της κατάστασης της υγείας του κ. Σαμαρά αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για το απόγευμα της Παρασκευής συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: