Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

«ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 80»


Τσίπρας: Το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε την «αλλαγή» λάφυρο στην τρόικα των δανειστών


Τσίπρας: Το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε την «αλλαγή» λάφυρο στην τρόικα των δανειστών
«Το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε το πολιτικό του τέκνο, την αλλαγή της 18ης Οκτώβρη του ’81 ως λαφύρο στην τρόικα των δανειστών», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην εκδήλωση του Νέου Αγωνιστή για την 3η Σεπτεμβρίου, στη Νίκαια.Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και τουΕυάγγελου Βενιζέλου στοχοποιεί και μεθοδικά ξηλώνει μία προς μία τις κοινωνικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού στη δεκαετία του ’80».


Απαντώντας στις αιτιάσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καρπώνεται τα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι δεν «θέλουμε να οικειοποιηθούμε μια διακήρυξη αρχών που δεν ήταν η αφήγηση της δικής μας Αριστεράς. Παρόλο που η ίδια η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη αντλεί από το ιδεολογικό, προγραμματικό και αγωνιστικό απόθεμα της ιστορικής Αριστεράς».

Kατηγόρησε δε τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ότι μετά τις εκλογές δεν αξιοποίησαν τις μεγάλες δυνατότητες διαπραγμάτευσης που είχε η χώρα για την αντικατάσταση του «αποτυχημένου» όπως το χαρακτήρισε Μνημονίου.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, το μνημόνιο, απαξιώνει κάθε δυνατότητα ανάπτυξης του τόπου, όχι μόνο με τη βαθιά και παρατεταμμένη ύφεση και με με την άμεση απαξίωση των νέων αναπτυξιακών κοιτασμάτων. 

Παράλληλα, φέρνει τη «γενική εκποίηση της χώρας με ιδιωτικοποιήσεις και τις ειδικές οικονομικές ζώνες», γεγονός που σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ,  «θα φέρει πρόσθετα οφέλη στους δανειστές και στη διαπλεκόμενη εγχώρια ολιγαρχία».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο μεταξύ άλλων για μεταφορά εισοδήματος και πλούτου από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού στην μικρή και άπληστη ολιγαρχία του «λόμπι της χρεοκοπίας», δηλαδή, όπως είπε, σε επιχειρηματικούς κύκλους που έδωσαν λυσσαλέα μάχη, λάσπης και φόβου για να αποτρέψουν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην εξουσία.

Καταφερόμενος και κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, πρόσθεσε πως αυτοί οι κύκλοι «έδωσαν λυσσαλέα μάχη υπέρ του παλιού πολιτικού κόσμου και ιδιαίτερα υπέρ κυρίου Σαμαρά, που τώρα τους ανταποδίδει την προστασία ρίχνοντας ο ίδιος λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και προσπαθώντας να σκεπάσει από κάτω της αυτήν την εύγλωττη σύμπτωση συμφερόντων».

Ο κ Τσίπρας παράλληλα, υποστήριξε ότι «πρέπει να ξαναμιλήσουμε για τη λαϊκή κυριαρχία, να ξαναφέρουμε την κοινωνία στο προσκήνιο» για να συμπληρώσει ότι «οι βαθιές συνέπειες των Μνημονίων φέρνουν σήμερα στο επίκεντρο, όσο ποτέ άλλοτε από το ’74, το αίτημα για κοινωνική απελευθέρωση και αλλαγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: