Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ - ΤΡΟΙΚΑΣ


Μικρότερη από 1 δισ. ευρώ η διαφορά για να κλείσει το πακέτο μέτρων


http://newpost.gr/post/159992/mikroteri-apo-1-dis-eyro-i-diafora-gia-na-kleisei-to-paketo-metron/ 
Ολοκληρώθηκε,  λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης  ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, χωρίς να γίνουν δηλώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόσταση που χωρίζει το οικονομικό επιτελείο με την τρόικα είναι κάτω απο 1 δισ. ευρώ για το 2013, ενώ νέα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης και συγκεκριμένα στις 18:30.


Στη σύσκεψη της Τετάρτης, διαπιστώθηκε πως σχεδόν οι μισές από τις 89 προϋποθέσεις που έπρεπε να έχουν εκπληρωθεί με βάση το Μεσοπρόθεσμο ως τον Ιούνιο, βρίσκονται σε τελικό στάδιο ολοκλήρωσης και ως την Παρασκευή ή την ερχόμενη Δευτέρα εκτιμάται πως θα έχουν απομείνει εκκρεμείς οι 35-40.

Ικανοποιητική θεωρούν την πρόοδο οι ελεγκτές και στο θέμα των αλλαγών στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό, ενώ τα τεχνικα κλιμάκια εξέτασαν εκ νέου και την κατάσταση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Οι συναντήσεις θα διεξάγονται σε καθημερινή βάση όπως επισημαίνουν παράγοντες τουυπουργείου Οικονομικών και η προσπάθεια εστιάζεται στο να έχει κλείσει το πακέτο έως τη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Οκτωβρίου. 

Πάντως, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, καθώς, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν έως τα μέσα Νοεμβρίου. Ενώ, τα φορολογικά έσοδα στο 9μηνο ήταν κατώτερα των προσδοκιών, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στις Εφορίες (υπολογίζεται ότι οι «απώλειες» ανέρχονται σε περίπου 500 εκατ. ευρώ, τα οποία, πάντως, θα εγγραφούν, κατά πάσα πιθανότητα, στο 10μηνο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: