Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΕΓΓΡΑΦΟ «ΦΩΤΙΑ» ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η REAL NEWS «Ξεσκονίζουν» τους τραπεζικούς λογαριασμούς οκτώ πολιτικών



kseskonizoyn-toys-trapezikous-logariasmous-okto-politikon 
Τους τραπεζικούς λογαριασμούς οκτώ πολιτικών προσώπων «ξεσκονίζει» το ΣΔΟΕ σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που έχει σταλεί στη Βουλή.


Υπουργοί και υφυπουργοί των τελευταίων κυβερνήσεων, σχεδόν στο σύνολο τους χειρίστηκαν «καυτά» θέματα και βρέθηκαν στο επίκεντρο των εξελίξεων που καθόρισαν την πορεία της χώρας. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ καλούνται πλέον να αποδείξουν αν κάποιοι από αυτούς πλούτισαν ως εκ της θέσεως τους εκμεταλλευόμενοι τους θώκους που τους εμπιστεύτηκαν οι εκάστοτε πρωθυπουργοί.

Όπως αποκαλύπτει η Real News πρόκειται για τους Γιάννη Ανθόπουλο, Γιώργο Βουλγαράκη, Νικήτα Κακλαμάνη, Τάσο Μαντέλη, Γιάννο Παπαντωνίου, Φεβρωνία Πατριανάκου, Άρη Σπηλιωτόπουλο και Απόστολο Φωτιάδη.

Όλοι ελέγχονται για τα περιουσιακά τους στοιχεία και το πόθεν έσχες, ενώ έχει ζητηθεί εντολή ανοίγματος των τραπεζικών τους λογαριασμών. 

Για τον πρώην υφυπουργό Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ανθόπουλο εξετάζονται, ύστερα από καταγγελίες που έφτασαν στο ΣΔΟΕ, υποθέσεις που είχε χειριστεί ως δικηγόρος εταιρειών και έχουν ανοίξει ήδη οι τραπεζικοί του λογαριασμοί.

Σχετικά με τον πρώην υπουργό και πρώην δήμαρχο Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη ελέγχεται το πόθεν έσχες για τα περιουσιακά του στοιχεία, ενώ έχει δοθεί εντολή να ξεκινήσει άμεσα έρευνα για τραπεζικούς λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού.

Εντολή ανοίγματος λογαριασμών έχει δοθεί επίσης για τον πρώην υπουργό Άμυνας αλλά και Εθνικής Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπαντωνίου, όπως και για τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.

Το έγγραφο με τα οκτώ πολιτικά πρόσωπα έχει σταλεί στην Υπηρεσία Αυτοτελούς Κοινοβουλευτικού Ελέγχου μετά από ερώτηση που είχε υποβάλει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης. 
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: