Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ο κόσμος σε 60 δευτερόλεπτα Τα γεγονότα που σημάδεψαν το 2012 σε ένα λεπτό από το Reuters


 

Αθήνα
Τα γεγονότα που σημάδεψαν το 2012 αποτυπώνονται σε 60 δευτερόλεπτα στις εικόνες που «ντύνουν» το βίντεο του πρακτορείου Reuters για τη χρονιά που φεύγει.

Κυρίαρχη η Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια στην καρδιά της πόλης, η αγωνία και η απόγνωση μπροστά στη λαίλαπα των μέτρων λιτότητας.

Περνούν από μπροστά μας εικόνες από το ναυάγιο του Costa Concordia στο ιταλικό νησί Τζίλιο, την προεκλογική εκστρατεία στις Ηνωμένες Πολιτείες που οδήγησε στην επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα, την καταστροφή που άφησε πίσω του ο κυκλώνας Σάντι στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λονδίνο, οι αντιαμερικανικές διαδηλώσεις στον μουσουλμανικό κόσμο, τα παιδιά που χάθηκαν στο σχολείο του Κονέκτικατ, αλλά και η ηγέτιδα σύμβολο της αντιπολίτευσης της Μιανμάρ Σαν Σούου Κίι.

Η ανασκόπηση περιλαμβάνει εικόνες από τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, την Αίγυπτο του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, τις απειλές του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά του Ιράν, τη σφαγή των μεταλλωρύχων στη Νότιο Αφρική.

Στο βίντεο-ανασκόπηση παρουσιάζονται επίσης το ρωσικό συγκρότημα Pussy Riot, η Γουίντεϊ Χιούστον που έφυγε από τη ζωή, καθώς και το άλμα του ατρόμητου Φέλιξ που κατέρριψε το ρεκόρ ελεύθερης πτώσης από το μεγαλύτερο ύψος.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: