Την εξισορρόπηση των δεδομένων στα κοινοβουλευτικά πράγματα ώστε να διασφαλιστεί η πολιτική ομαλότητα και να διατηρηθεί εθνικό πλεονέκτημα της αξιοπιστίας, θα επιχειρήσει να πετύχει το Μαξίμου τις επόμενες ημέρες, μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη, πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία για τη λίστα Λαγκάρντ.
Η «μάχη» που επιδιώκει να δώσει το Μαξίμου εστιάζεται σε καθαρά πολιτικό επίπεδο με σαφή όμως επικοινωνιακά χαρακτηριστικά, στοχεύοντας να καταδείξει πρωτίστως στην ελληνική κοινωνία αλλά και δευτερευόντως στα ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας, ότι η ΝΔ παραμένει ο πυλώνας σταθερότητας στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.
Η διαμόρφωση του τοπίου γέρνει την πλάστιγOdhg;iaγα υπέρ της ΝΔ και ο Α. Σαμαρά εμφανίζεται αποφασισμένος να κεφαλαιοποιήσει το momentum, περιορίζοντας τις όποιες κοινοβουλευτικές απώλειες διαφανεί ότι επίκειται να καταγραφούν στην ψηφοφορία της προσεχούς Πέμπτης.
Στο Μαξίμου άλλωστε αντιλαμβάνονται ότι στην παρούσα φάση, ακόμη και το πολιτικό μήνυμα που θα επιδιώξουν να στείλουν βουλευτές με την ψήφο τους κατά του Γ. Παπανδρέου, μπορεί να ανατρέψει εύθραυστες ισορροπίες.
Τα επόμενα κρίσιμα 24ωρα, θα αξιοποιηθούν δεδομένα ώστε να περιοριστούν και, εί δυνατόν, να εκμηδενιστούν τέτοιες πθανότητες.
Συγκεκριμένα:
- Η πολύ θετική εικόνα του Α. Σαμαρά, όπως επισημαίνεται από ευρωπαίους αξιωματούχους –π.χ. η χαρακτηριστική δήλωση του γ.γ. του ΕΛΚ κ. Isturiz χθες- αλλά και από δημοσιεύματα του ξένου Τύπου.
- Η εσωτερική κομματική ηρεμία στην ΝΔ, συγκριτικά πάντα με τα φαινόμενα αναστάτωσης που εμφανίζουν αντίστοιχα στα εσωτερικά τους, πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΔΗΜΑΡ.
- Η δημοσκοπική «ανάσα» για την ΝΔ, όπως καταγράφηκε από τη χθεσινή έρευνα της Public Issue για τον «ΣΚΑΪ», που εμφανίζει για πρώτη φορά την ΝΔ προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και με βραχεία κεφαλή.
- Η ανάδειξη της ΝΔ ως το μοναδικό κόμμα του πολιτικού χάρτη με αστικά χαρακτηριστικά, σε αντίθεση με τον κυρίαρχο πολιτικό της αντίπαλο, τον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου η (αναγκαστική;) πολιτική στήριξης των καταλήψεων των τελευταίων ημερών, στην κοινωνική αντίληψη τον έχει κατατάξει στην κατηγορία του πολιτικού ακτιβισμού.
Οι εκτιμήσεις του Μαξίμου –ανεξάρτητα από την κατανόηση που περιγράφεται αναφορικά με την άρνηση βουλευτών να μην επωμιστούν το βάρος της «αθώωσης» με την ψήφο τους, του Γ. Παπανδρέου- είναι ότι η αντιμετώπιση του θέματος θα πρέπει να γίνει με πολιτική ωριμότητα και με γνώμονα τα δεδομένα που εχουν τεθεί στη διάθεση των βουλευτών μέσω της δικογραφίας.
Δεδομένου άλλωστε και του δύσκολου πολιτικοκοινωνικού κλίματος που επίκειται να διαμορφωθεί το επόμενο διάστημα –εφαρμογή φορολογικού, πορεία της οικονομίας ως την Άνοιξη, στοχευμένες πολιτικές για την καταπολέμηση της ανεργίας, διαθεσιμότητα και αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων κ.λπ.- το μόνο που δε χρειάζεται η κυβέρνηση είναι ένα ακόμη μέτωπο στο εσωτερικό της.
Βασίλης Μπεσκένης
http://newpost.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου