Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ταυτοποίηση αποτυπωμάτων Ύποπτος για συμμετοχή στους «Πυρήνες» και ο 20χρονος κρατούμενος της Κοζάνης


Τα αποτυπώματα του 20χρονου ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που βρέθηκαν σε σταθερά και κινητά αντικείμενα σε δύο γιάφκες της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»
Τα αποτυπώματα του 20χρονου ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που βρέθηκαν σε σταθερά και κινητά αντικείμενα σε δύο γιάφκες της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τα αποτυπώματα του 20χρονου συλληφθέντα για τις ληστείες στην Κοζάνη ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που βρέθηκαν σε σταθερά και κινητά αντικείμενα σε δύο διαμερίσματα, στην Καλλιθέα και το Βόλο, που χρησιμοποιούσε ως γιάφκες η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.
Κατόπιν αυτού, ο 20χρονος θα οδηγηθεί τη Δευτέρα στον εφέτη ανακριτή που χειρίζεται τα θέματα τρομοκρατίας.
Παράλληλα, στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη στις φυλακές Κορυδαλού παραπέμφθηκαν ο 25χρονος και ο 22χρονος εις βάρος των οποίων εκτελέστηκαν τα εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στους «Πυρήνες».
Οι δύο κατηγορούμενοι θα βρεθούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου το πρωί της Δευτέρας.
Το απόγευμα της Κυριακής οδηγήθηκαν στο Εφετείο Αθηνών για την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης που εκκρεμούσαν εις βάρος τους και αφορούσαν παραπεμπτικά βουλεύματα για την υπόθεση της αποστολής παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων σε πρεσβείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την ευθύνη των οποίων είχε αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση, καθώς και για ευρήματα που είχε εντοπίσει η αστυνομία σε σπίτια που φέρεται να χρησιμοποιούσαν οι «Πυρήνες» στην Καλλιθέα Αττικής και τον Βόλο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, η διαδικασία διήρκεσε 10 έως 15 λεπτά και οι κατηγορούμενοι δεν εισήλθαν στο γραφείο του εισαγγελέα Εφετών, παρά μόνο οι δικηγόροι τους.
Όσον αφορά τον 24χρονο συλληφθέντα για τις ληστείες στην Κοζάνη η έρευνα από την Αντιτρομοκρατική για το ενδεχόμενο συμμετοχής του στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» συνεχίζεται.
Καταγγελίες για βασανισμό
Η οικογένεια του 24χρονου καταγγέλλει βασανισμό του από τις αστυνομικές αρχές στην Κοζάνη και η δικηγόρος του υπέβαλε αίτημα μεταφοράς του σε νοσοκομείο, προκειμένου να τεθεί άμεσα υπό ιατρική παρακολούθηση.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, ο 24χρονος ξυλοκοπήθηκε επί ώρες στα κρατητήρια της Κοζάνης, ενώ ήταν δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες και με δεμένα τα μάτια. Κατά τις ίδιες καταγγελίες, ο 24χρονος παρουσιάζει αιματουρία και έντονες ζαλάδες.
Όπως δήλωσε η μητέρα του 24χρονου, που εργάζεται στο ΕΚΑΒ, ο γιός της τής είπε ότι ανάλογη κακοποίηση υπέστησαν και οι άλλοι τρεις κρατούμενοι. Όπως ανέφερε, οι τέσσερις δεν χτυπήθηκαν στη συμπλοκή με την αστυνομία, κατά τη σύλληψή τους, αλλά μέσα στα κρατητήρια της αστυνομίας.
Παράλληλα, γιατρός - μέλος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), που βρέθηκε έξω από τη ΓΑΔΑ, έχοντας δει τις φωτογραφίες των συλληφθέντων, δήλωσε ότι χρήζουν ιατρικών εξετάσεων, σημειώνοντας ότι για όποιο άτομο υπάρχει και η παραμικρή ένδειξη κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης υπάρχει υποχρέωση υποβολής του σε αξονική τομογραφία.
Παρέμβαση των δικαστικών αρχών για τη διερεύνηση των εμφανών σημαδιών κακοποίησης των συλληφθέντων ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «ούτε η ποινική βαρύτητα μιας εγκληματικής πράξης ούτε η όποια ανακριτική σκοπιμότητα μπορούν να δικαιολογήσουν βασανισμούς συλληφθέντων».
Απαντώντας, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ουσιαστικά κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για στοχοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. Τόνισε,δε, ότι όποιος έχει στοιχεία για βασανισμούς να τα καταθέσει στη Δικαιοσύνη, ενώ επέμεινε στην εκδοχή του «τραυματισμού τρομοκρατών κατά τη συμπλοκή και αντίστασή τους» στην Κοζάνη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον 20χρονο
«Σε συνέχεια των ερευνών για υποθέσεις τρομοκρατίας, ανακοινώνεται ότι αποτυπώματα του συλληφθέντα, για συμμετοχή στη ληστεία που έλαβε χώρα την 1η Φεβρουαρίου 2013 στο Βελβεντό Κοζάνης, Ρωμανού Νικολάου του Γεωργίου, ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που ανερεύθησαν σε σταθερά σημεία διαμερίσματος, επί της οδού Σαπφούς 182, Καλλιθέα Αττικής, καθώς και σε κινητά αντικείμενα - πειστήρια σε διαμέρισμα επί της οδού Ελλησπόντου 53, Βόλος Μαγνησίας.  
»Τα συγκεκριμένα διαμερίσματα χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετα - γιάφκες η τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» και είχαν ενοικιαστεί με πλαστά στοιχεία ταυτότητας.  
»Παρακαλούνται όσοι πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με την υπόθεση, να επικοινωνήσουν στους τηλεφωνικούς αριθμούς 170, 1014 και 1964 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e - mail) ctu@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».
Σύμφωνα με διαρροές από αστυνομικές πηγές, ο 20χρονος ήταν φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του από τον Επ.Κορκονέα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: