Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

«Καθοριστική η αγροτική μεταρρύθμιση» Δυνατότητα συνταξιοδότησης στα 62 στις παροχές Σαμαρά προς αγρότες


  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Η αγροτική μεταρρύθμιση είναι καθοριστική για την ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας από την κρίση, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη Βουλή, αναλύοντας την  κυβερνητική πολιτική και τις ενέργειες για την ενίσχυση των αγροτών στη συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως σε επίπεδο αρχηγών για τα αγροτικά προβλήματα.

Δεν έχουμε δικαίωμα να το αντιμετωπίσουμε με λαϊκισμό και δημαγωγία, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι στόχο της κυβέρνησης δεν αποτελεί ο εφησυχασμός των αγροτών επειδή είναι στους δρόμους, αλλά η πραγματική αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του τομέα.

Στις άμεσες παροχές για την ανακούφιση των αγροτών ο κ. Σαμαράς ανέφερε ρύθμιση για το συνταξιοδοτικό τους, ώστε με 40 χρόνια ασφάλισης να μπορούν να πάρουν σύνταξη στα 62 και αφ' ετέρου επεκτείνεται η ισχύς της ρύθμισης που καλύπτει τους γεννηθέντες το 1948, που πήραν πρόωρη σύνταξη.

Επίσης μίλησε για παροχή φθηνού νυχτερινού ρεύματος, ενώ για τη μείωση ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια είπε ότι θα γίνει εντός της τετραετίας.

Τονίζοντας ότι και το αγροτικό ζήτημα γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί υπό τους περιορισμούς της κρίσης παρέθεσε τα όσα έχουν μέχρι σήμερα δοθεί και εξασφαλιστεί για τους αγρότες, αλλά και τις δράσεις που προωθούνται όπως η ίδρυση ταμείου αγροτικής επιχειρηματικότητας, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αγορά αγροτικών προϊόντων από το Διαδίκτυο, η δημιουργία μητρώου εμπορίου αγροτικών προϊόντων προκειμένου να απαλλαγεί ο παραγωγός από εκβιαστές.

«Ψάχνουμε τρόπους να βοηθήσουμε τους αγρότες άμεσα, αλλά και να ανοίξουμε δρόμο για το μέλλον» είπε ο κ. Σαμαράς.

Με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τη στάση που κρατά τη στιγμή που η Ελλάδα προσπαθεί να κερδίσει επενδύσεις έκλεισε την πρωτολογία του ο πρωθυπουργός.

Αναλύοντας στην αρχή της ομιλίας του τη σημασία του αγροτικού τομέα για την ελληνική οικονομία ιστορικά, ο Α.Σαμαράς άδραξε την ευκαιρία να επιρρίψει ευθύνες σε κυβερνήσεις του παρελθόντος που -όπως είπε- επέβαλλαν την άποψη ότι ο πρωτογενής τομέας πρέπει να συρρικνωθεί προς όφελος της βιομηχανίας και των υπηρεσιών.

Με την επιλογή αυτή χάθηκαν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα είπε ο πρωθυπουργός, όπως η μη αξιοποίηση της υψηλής ποιότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, η μη ανάπτυξη της μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, κτλ, τα οποία μέσω της μεταρρύθμισης που θα γίνει πρέπει τώρα να ανακτηθούν.

Η αγροτική μεταρρύθμιση ίσως είναι η πιο δύσκολη, αλλά και η πιο αποφασιστική που πρέπει να γίνει προκειμένου να κερδίσουμε το στοίχημα της βιώσιμης ανάπτυξης μακροχρόνια είπε ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στα οφέλη που θα προκύψουν από την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα για την απασχόληση, την οικονομία, την αντιστροφή των δημογραφικών τάσεων, την ανάπτυξη της υπαίθρου.

Η ουσιαστική και πραγματική αναβάθμιση του αγροτικού κόσμου, ο εκσυγχρονισμός του τομέα και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε αυτόν είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνησης τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Κλείνοντας την ομιλία του, και με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στις Σκουριές, ο κ. Σαμαράς διεμήνυσε πως οι δολιοφθορές θα τελειώσουν και οι καταστροφικές μανίες θα αντιμετωπιστούν όπως τους αξίζει.

Την ίδια ώρα που αγωνιζόμαστε για να φέρουμε επενδύσεις στη χώρα, σημείωσε, κάποιοι κουκουλοφόροι πάνε και καίνε τις επιχειρήσεις.

«Εμείς οι Έλληνες δεν θα το ανεχόμαστε. Αυτό δεν είναι παρά εθνική υπονόμευση και δολιοφθορά», κατέληξε.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ στη δευτερολογία
Για υπονομευτική πολιτική των προσπαθειών που καταβάλλει η τρικομματική κυβέρνηση και η χώρα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη δευτερολογία του.

«Αυτή η κυβέρνηση κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ όταν εσείς είχατε τη δραχμή και τον Ούγκο Τσάβες για σημαία σας», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζαλίσει με τις συνεχείς μεταμορφώσεις του.

«Είπατε ότι θα διαπραγματευτείτε τα πάντα από την αρχή. Πως νομίζετε όμως πως έγινε ότι έγινε; Πως πετύχαμε τη μείωση του χρέους το τελευταίο διάστημα; Εμείς κόψαμε 145 δισ. ευρώ χρέος χωρίς χρεοκοπία. Νομίζετε ότι το πετύχαμε αυτό χωρίς διαπραγμάτευση;», είπε ο Α.Σαμαράς σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει επιτυχής διαπραγμάτευση χωρίς αξιόπιστο πρωθυπουργό, χωρίς κυβέρνηση και χωρίς τη δύναμη που δίνουν οι άλλοι δύο αρχηγοί».

«Εμείς και εγώ προσωπικά είχα διαφωνήσει με τους όρους του μνημονίου αλλά ποτέ δεν είχα πει ότι θα σκίσουμε το μνημόνιο. Είχαμε πει ότι θα σεβαστούμε τις συμβατικές μας υποχρεώσεις», επισήμανε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση είπε ότι θα διαπραγματευτεί και διαπραγματεύτηκε, όπως είπε ότι θα δώσει επίδομα ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες και θα δοθεί.

Αναφερόμενος στο έργο της κυβέρνησής του, ο πρωθυπουργός είπε ότι ελαχιστοποιήθηκε η εισροή λαθρομεταναστών, ότι η αστυνομία πιάνει τους κουκουλοφόρους και τους τρομοκράτες, τους επίορκους υπαλλήλους.

«Έως τώρα καταφέραμε να κρατήσουμε τη χώρα στο ευρώ. Εσείς υπονομεύετε το εθνικό μας νόμισμα που είναι το ευρώ. Ε, όχι και να μας μιλάτε εσείς για ασυνέπεια», είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Σχολιάζοντας την κριτική για το πρόγραμμα προσέλκυσης επενδύσεων και αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου υπογράμμισε ότι το ελληνικό δημόσιο έχει αδρανή περιουσιακά στοιχεία που πρέπει να μετατραπούν σε κεφάλαιο.

«Εύχομαι οι επενδυτές να μην σας παίρνουν στα σοβαρά», είπε επίσης ο πρωθυπουργός.

Απαντώντας στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν προσέρχεται στη Βουλή να απαντήσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο ο κ. Σαμαράς είπε:

«Δουλεύω 18 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα. Η Βουλή λειτουργεί και όποτε χρειάζεται παίρνετε τις απαντήσεις από τους υπουργούς. Αγωνίζομαι για έκτακτες λύσεις σε έκτακτες καταστάσεις. Αλλά μια και μου κάνετε κριτική, εσείς που έρχεστε στη Βουλή νομίζετε ότι την αναβαθμίζετε με την παρουσία σας; Δεν είναι φοιτητικό αμφιθέατρο εδώ κύριε Τσίπρα αλλά Βουλή».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για κινδυνολογία. «Λέτε ότι οι αγρότες θα χάσουν την περιουσία τους. Μην ανησυχείτε δεν θα συμβεί αυτό. Κινδυνολογείτε. Είπατε ότι θα φορολογηθούν τα παιδιά ως τεκμήριο, δώσαμε όμως επίδομα από το πρώτο παιδί.»

» Πάψτε να πολιτεύεστε με κραυγές και πυροτεχνήματα», είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος τις δηλώσεις Δραγασάκη για τον κατώτατο μισθό αλλά και δηλώσεις όπως αυτές για την αντίδραση των ειδικών φρουρών στις φυλακές Τρικάλων.

«Εγώ προσωπικά δίνω συγχαρητήρια στους φύλακες. Εσείς μέχρι τώρα χαϊδεύατε τους κουκουλοφόρους, τώρα χαϊδεύετε και τους βαρυποινίτες; Μήπως θέλετε ανοιχτές φυλακές;», είπε ο κ. Σαμαράς και επικαλέστηκε τις δηλώσεις βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για κατσαπλιάδες και διεθνή λαμόγια επειδή το κόμμα του δεν θέλει καθόλου επενδύσεις.

Σχολιάζοντας δε τις καταγγελίες περί ξεπουλήματος, σκανδάλων και διαπλοκής στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Σαμαράς κάλεσε τον κ. Τσίπρα να μην χάνει τον καιρό του σε εκφοβιστικές πρακτικές διότι όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν μασάμε από απειλές».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: