Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Στην τελική ευθεία για το συνέδριο Συνέδρους εκλέγουν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ


Από την εν εξελίξει εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ
Από την εν εξελίξει εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Στην τελική ευθεία για το συντακτικό του συνέδριο μπαίνει το ΠΑΣΟΚ, καθώς σήμερα, Κυριακή, εκλέγονται οι 2.100 σύνεδροι, που θα βρεθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την ερχόμενη Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου. Το συνέδριο θα διαρκέσει ώς τις 3 Μαρτίου.

Συνολικά αναμένεται να ψηφίσουν περί τα 45.000 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ και για τον σκοπό αυτό στήθηκαν 600 κάλπες σε κάθε καλλικρατικό δήμο.

Ενόψει της εκλογής των συνέδρων του επικείμενου Συντακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε: 
«Το ΠΑΣΟΚ μέσα από το συντακτικό του συνέδριο αλλάζει. Κρατά τα καλά της μακράς ιστορικής του διαδρομής και αποβάλλει παθογένειες  που το ταλαιπωρούν. Ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης είναι αυτός που θα τη στηρίξει και πάλι, με την ενεργό συμμετοχή του, γιατί ξέρει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα ο εγγυητής της πορείας της πατρίδας μας προς την  έξοδο από την κρίση.  
» Οι προοδευτικοί, δημοκρατικοί πολίτες που συγκροτούν την ανθεκτική βάση του Κινήματος σε όλη τη χώρα, διασφαλίζουν την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου τη διαδικασία εκλογής των συνέδρων. Το ΠΑΣΟΚ θα αποδείξει ότι διατηρεί πάντα το πλεονέκτημα των εκπλήξεων και των ανατροπών με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον και το ασφαλές μέλλον της νέας γενιάς».
Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αποτελεί «αφετηρία αλλαγής». «Είναι η αρχή και όχι η ολοκλήρωση της προσπάθειας να αφήσουμε πίσω τον κυβερνητισμό και την εσωστρέφεια και να παρουσιάσουμε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και εξόδου από τα μνημόνια. Το σχέδιο που μπορεί να φέρει την ελπίδα, που μπορεί να είναι ο σπόρος της ελληνικής Κεντροαριστεράς» δήλωσε η κ. Γεννηματά, σημειώνοντας πως «είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή, είναι πολύ σημαντικό να ξανασυναντηθούμε με ανθρώπους που αναζήτησαν αλλά δεν βρήκαν αλλού απαντήσεις και μας παρακολουθούν».

Βασικά θέματα του συνεδρίου θα αποτελέσουν η σχέση του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση, ο χώρος της Κεντροαριστεράς και η ιδεολογική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ.

Βασικός στόχος του ΠΑΣΟΚ, αφού περάσει τον σκόπελο της ψηφοφορίας της Κυριακής, είναι να ξεκινήσει μια αμιγώς πολιτική συζήτηση ώς την ημέρα έναρξης του συνεδρίου.

Μέχρι τώρα οι συζητήσεις για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αναλώθηκαν κυρίως σε διαδικαστικά θέματα, ενώ στελέχη έμπλεξαν προ ημερών σε άγριο καβγά για την σύνθεση του συνεδρίου.

Πάντως, το ΠΑΣΟΚ έχει λάβει αρνητική απάντηση από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο οποίος επέλεξε να μην παραστεί στο συνέδριο.

Αρνητική ήταν και η απάντηση της ΔΗΜΑΡ στην πρόσκληση για έναν ευρύτερο διάλογο για την Κεντροαριστερά που απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα παρευρεθούν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου -πλην, δηλαδή, της Χρυσής Αυγής.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: