Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Κατάθεση "φωτιά":Ο Παπακωνσταντίνου πήρε μαζί του το πρωτόκολλο


Κατάθεση φωτιά:Ο Παπακωνσταντίνου πήρε μαζί του το πρωτόκολλο

"Βόμβα" μεγατόνων έριξε ο υπεύθυνος τήρησης πρωτοκόλλου του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά τυχόν ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ". 
Ο Νίκος Χρηστίδης, ερωτηθείς, αποκάλυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου, φεύγοντας από το υπουργείο Οικονομικών πήρε μαζί του ένα "εμπιστευτικό πρωτόκολλο", το πρωτόκολλο του υπουργού που κρατούσε ο ίδιος δηλαδή.
Την ίδια στιγμή, μετά την κατάθεση του στενού συνεργάτη του πρώην υπουργού, Γιώργου Αγγελόπουλου, κατασχέθηκαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές στους οποίους έγινε η επεξεργασία του πρώτου cd με τη λίστα Λαγκάρντ που παραλάβαμε από τη Γαλλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης πήγε μαζί με τον κ. Αγγελόπουλο στο υπουργείο Οικονομικών και ο τελευταίος του υπέδειξε τα γραφεία όπου καθόταν και τους υπολογιστές που χρησιμοποίησε. Τις επόμενες ημέρες, θα γίνει έλεγχος σε αυτούς τους υπολογιστές και ενδεχομένως φανεί εάν υπήρξε αλλοίωση του επίμαχου αρχείου.
Ο κ. Αγγελόπουλος θα καταθέσει εκ νέου απόψε στην προανακριτική επιτροπή. Θα υπάρχει ένα λάπτοπ, θα μπει μέσα το νέο cd με τη λίστα που παραλάβαμε πριν από λίγο καιρό από τη Γαλλία και ο πρωην συνεργάτης του κ. Παπακωνσταντίνου θα κληθεί να απαντήσει εάν υπάρχουν διαφορές από αυτό που είχε παραλάβει την πρώτη φορά.
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: