Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Παπανδρέου στο CNN: " Κι εγώ πονάω"

Παπανδρέου στο CNN:  Κι εγώ πονάω
Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν προσκεκλημένος στο CNN, στην εκπομπή της Cristiane Amanpour. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην οικονομική κρίση και στα μέτρα λιτότητας, που πονούν τον ελληνικό λαό. " Κι εγώ πονάω" δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός...
Η συνέντευξη  ξεκίνησε με τη δημοσιογράφο να ρωτάει: " Ήσαστε πρωθυπουργός της χώρας, το ίδιο και ο πατέρας σας, το ίδιο και ο παππούς σας. Πώς νιώθετε όταν βλέπετε το λαό να πονάει;"
Ο Γιώργος Παπανδέου απάντησε: " Κι εγώ πονάω. Έπρεπε να πάρω δύσκολες αποφάσεις, γιατί αντιμετωπίζαμε τη χρεωκοπία και φυσικά θέλαμε να την αποφύγουμε. Και έπρεπε να πάρουμε επώδυνα μέτρα και ο πόνος είναι ακόμα εκεί. Πιστεύω ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς! Την ίδια ώρα, όμως, περιμενάμε να έχουμε μεγαλύτερη υποστήριξη και προστασία από το ευρωπαϊκό σύστημα". 
Σε κάποιο άλλο σημείο η δημοσιογράφος ρωτάει: " Πρόσφατα ο Πρόεδρός σας δήλωσε ότι και άλλα μέτρα λιτότητα θα προκαλέσουν κοινωνική έκρηξη. Πιστεύετε ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να πάρει και άλλα μέτρα λιτότητας;"
Ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε: " Συμφωνώ μαζί του, αλλά δεν πρέπει να πάρουμε άλλα μέτρα λιτότητας" και συνεχίζει "  Η  προτεραιότητα είναι να δούμε πίσω από το πρόβλημα, γιατί φτάσαμε εδώ..." και καταλήγει: " Η λιτότητα δεν είναι λύση. Η λιτότητα μπορεί να είναι απαραίτητη για να ελέγχουμε τον προϋπολογισμό, αλλά στο τέλος δεν θα είναι αυτή η φόρμα που θα μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς".
Αναφερόμενος και στις αισιόδοξες προβλέψεις για τον τουρισμό είπε: " Η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες. Ο τουρισμός έχει ανέβει παρά τα προβλήματα, η Ελλάδα είναι είναι μια φιλόξενη χώρα, οι τουρίστες περνούν καλά, είμαστε στην κορυφή, η πράσινη ενέργεια είναι ένας τομέας που αναπτύσσεται, η εκπαίδευση και η υγεία θα μπορούσε να είναι εξαγώγιμα προϊόντα" .
Σε κάποιο άλλο σημείο αναφέρει: " Αυτό που συμβαίνει τώρα, είναι ότι τα μέτρα λιτότητας είναι πολύ βαθιά και σπάνε τα φτερά της νέας γενιάς. Δεν θέλω να δω άλλη χαμένη γενιά. Γι΄αυτό πρέπει να σκεφτούμε...".

Δείτε τη συνέντευξή του στο CNN

Πηγή βίντεο: cnn.com
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: