Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Στην προανακριτική, εκτός Παπανδρέου ,κι ο Βενιζέλος για τη λίστα Λαγκάρντ...



Να καταθέσουν ως μάρτυρες για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ κάλεσε η Προανακριτική Επιτροπή τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να...
καταθέσει προς το τέλος των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής που υπολογίζεται μετά τις 20 Μαρτίου, κάτι που θα ισχύσει και για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Θα κληθούν επίσης οι συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τυχόν ποινικές ευθύνες του οποίου εξετάζει τη Επιτροπή, όπως και οι πρώην ειδικοί γραμματείς του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης.

Η Προανακριτική αποφάσισε να μην κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Η Επιτροπή αποφάσισε παράλληλα σήμερα, προς διευκόλυνση των εργασιών της, να επιτρέψει σε ορισμένους μάρτυρες να καταθέσουν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών, κι όχι στη Βουλή.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Γιάννη Ραγκούση, Φίλιππο Σαχινίδη, Δημήτρη Δρούτσα, Χάρη Παμπούκη, Κρις Πιγκάλ (εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο ΥΠΟΙΚ), Αλέξη Παπαχελά και Χάρη Μπότσαρη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το ΣΔΟΕ έχει στα χέρια του τα στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία των στενών συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, οι οποίο "εξαφανίστηκαν" από την αυθεντική λίστα Λαγκάρντ, και το σχετικό πόρισμα θα παραδοθεί σύντομα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Το προεδρείο της επιτροπής, σύμφωνα με πληροφορίες, άσκησε πιέσεις στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών προκειμένου και αυτή με τη σειρά της να πιέσει τις διοικήσεις των τραπεζών για να αποστείλουν κατά προτεραιότητα στοιχεία για τους συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου αμέσως μετά για όλους όσους εμφανίζονται στον λογαριασμό των 550 εκατομμυρίων δολαρίων και στη συνέχεια όλων όσων περιλαμβάνει η λίστα.

Μετά από επικοινωνία της γραμματείας της επιτροπής με την Μαρία Παντελή που εμφανίζεται στον λογαριασμό των 550 εκατομμυρίων δολαρίων συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί η κατάθεσή της στις 20 Μαρτίου...
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: