Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

Δεν "παγώνουν" οι διαδικασίες μεταβίβασης των τραπεζών

Δεν παγώνουν οι διαδικασίες μεταβίβασης των τραπεζών
«Μπάχαλο» επικρατεί τις τελευταίες ώρες αναφορικά με το αν έχουν διακοπεί  οι διαδικασίες για τη μεταβίβαση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. «Όλα κυλούν ομαλά» διαβεβαιώνει το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.
Όπως μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, «πάγωσε» το θέμα της πώλησης στην Τράπεζα Πειραιώς των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, ύστερα από σχετική οδηγία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. 
Το θέμα των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του ΚΥΠΕ, θα αποτελέσει μέρος μιας ενδεχόμενης συνολικής συμφωνίας επί της δανειακής σύμβασης της Κύπρου απόψε στο Eurogroup.
Την ίδια στιγμή, η ελληνική πλευρά διαβεβαιώνει ότι δεν έχει παρουσιαστεί καμία εμπλοκή στη συμφωνία και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται κανονικά .
Κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών λένε ότι μέχρι το πρωί θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και ακόμα και αν υπάρξει εμπλοκή κατά τη διάρκεια της νύχτας θα πραγματοποιηθεί επιθετική εξαγορά.
Παράλληλα, αντιπροσωπεία της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς βρίσκεται στην Λευκωσία, και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον συζητούν και για την Ελληνική Τράπεζα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αργότερο μέχρι την Τρίτη θα έχει ολοκληρώσει τις συζητήσεις, έτσι ώστε και οι τρεις Κυπριακές Τράπεζες που έχουν υποκαταστήματα στην Ελλάδα να περάσουν στον έλεγχο του δικτύου της Τράπεζας Πειραιώς.
Σημειώνεται ότι αυτή η κίνηση διασφαλίζει τις καταθέσεις των Ελλήνων στα Κυπριακά υποκαταστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: