Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Κατάθεση – βόμβα για το «σχέδιο δολοφονίας» του Κ. Καραμανλή...





crimenet.gr 
Κατάθεση-βόμβα έδωσε πρώην υπουργός της ΝΔ στον ειδικό ανακριτή στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση του σχεδίου δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Όπως αποκαλύπτει η... εφημερίδα Real News, o συγκεκριμένος υπουργός κατέθεσε τον Ιανουάριο του 2013 στον ειδικό ανακριτή Δημήτρη Φούκα (φέρεται να βρίσκει κοινά «ίχνη» στην υπόθεση των υποκλοπών και την υπόθεση του σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή) για πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση το 2008 για τον ρωσικό αγωγό South Stream.

Ο πρώην υπουργός μετέφερε στον ανακριτή τις πιέσεις που δέχθηκε από τον Αμερικανό πρέσβη Ντάνιελ Σπέκχαρντ τον Μάρτιο του 2008, λίγο πριν υπογραφεί η διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Ρωσίας για τον αγωγό South Stream.

Δεν επρόκειτο για ευθεία απειλή, αλλά για έναν έντονο σκεπτικισμό σχετικά με την ενεργειακή διείσδυση της Ρωσίας στην Ευρώπη.

Ο Σπέκχαρντ, μάλιστα, εκφράζοντας τη δυσφορία του είχε τονίσει πως «καλό θα είναι να μην ενισχυθεί ο ενεργειακός ρόλος της Ρωσίας στην Ελλάδα, γιατί θίγονται ύψιστα συμφέροντα».

«Τι τον θέλετε τον ρώσικο αγωγό; Υπάρχει ο αμερικανικός»!

Ανάλογα περιστατικά, μάλιστα, καταγγέλλουν και άλλοι κορυφαίοι υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή. Οι Αμερικανοί προωθούσαν ανοικτά τον αγωγό Nabucco σε βάρος του South Stream.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ματ Μπράιζα συναντώντας κορυφαίο υπουργό της τότε κυβέρνησης είχε πει χαρακτηριστικά: «Τι είναι αυτά που πάτε να κάνετε; Δεν πρέπει να γίνει ο αγωγός South Stream. Αφού υπάρχει ο Nabucco»!

Οι οχλήσεις ήταν, δε, φανερές κάθε φορά που αξιωματούχοι της κυβέρνησης Καραμανλή επισκέπτονταν την Ουάσινγκτον...

Είχε στείλει σε άλλο σπίτι τα παιδιά του ο Καραμανλής

Η καθημερινότητα του Κώστα Καραμανλή άλλαξε από τον Φεβρουάριο του 2009, όταν ο διοικητής της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής παρέδωσε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Προκόπη Παυλόπουλο άκρως απόρρητο έγγραφο που αποκάλυπτε σχέδιο επίθεσης σε βάρος του τότε πρωθυπουργού.

Άμεσα ενημερώθηκε ο κ. Καραμανλής , ο οποίος το πρώτο πράγμα που ρώτησε ήταν: «Είναι αξιόπιστη η πληροφορία;». «Δεν ξέρουμε. Ο Ρώσος αξιωματικός που μας ενημέρωσε, πάντως, είναι αξιόπιστος. Οι Ρώσοι πράκτορες αρνήθηκαν να δώσουν επιπλέον στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω έρευνες» απάντησε στον πρωθυπουργό ο τότε αρχηγός της ΕΛΑΣ Βασίλης Τσιάτουρας.

«Κάντε ό,τι θέλετε» απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός, αναφερόμενος στα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που έπρεπε να ληφθούν ύστερα από αυτή την πληροφορία.

Οι άνδρες της ασφαλείας του κ. Καραμανλή αυξήθηκαν σημαντικά, οι αστυνομικοί απέκτησαν βαρύ οπλισμό, ενώ τα πρόσωπα άλλαζαν διαρκώς. Το ίδιο και τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν αλλά και οι διαδρομές προς το σπίτι του ή άλλους προορισμούς...

Ο ίδιος, δεν το συζήτησε ποτέ και με κανέναν. Είναι άγνωστο εάν ανησυχούσε για τον εαυτό του αλλά σίγουρα τον απασχολούσε έντονα η ασφάλεια της οικογένειάς του. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι είχε στείλει σε άλλο σπίτι (ενδεχομένως και σπίτια) για λόγους ασφαλείας τη σύζυγό του Νατάσσα και τα παιδιά του...

Σε κάθε περίπτωση, οι άνθρωποι του περιβάλλοντος του θυμούνται ότι εκείνη την εποχή ο κ. Καραμανλής ήταν διαφορετικός. «Ήταν ψυχολογικά πιεσμένος. Μονοκόμματος και απόμακρος. Όλοι αναρωτιόμασταν τι είχε» σχολιάζει τώρα πολιτικός φίλος του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: