Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Νέα στοιχεία για την «πορεία εμβάσματος» στη δίκη του Άκη



nea-stoixeia-gia-tin-poreia-emvasmatos-sti-diki-toy-aki 
Το πρωί της Πέμπτης, 23 Μαΐου, θα συνεχιστεί η δίκη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, και των συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα.
Κατά τη σημερινή διαδικασία ωστόσο ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου έκανε λόγο για «καταιγιστικά συμπεράσματα» που θα θέσουν «το κατηγορητήριο στον αέρα», προαναγγέλλοντας την κατάθεση στο δικαστήριο πορίσματος λογιστών, τεχνικών πραγματογνωμόνων για τα εμβάσματα και την πορεία τους. 

Σύμφωνα με τον συνήγορο, τα συμπεράσματα στα οποία που καταλήγει το πόρισμα, αμφισβητούν τις παραδοχές του κατηγορητηρίου. Ο έτερος υπερασπιστής του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος, επανέφερε το θέμα της εξέτασης των πρώην μελών του ΚΥΣΕΑ

Στο δικαστήριο διαβιβάστηκαν σήμερα νέα στοιχεία για την πορεία εμβασματος ύψους περίπου δυο εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία φέρονται κατά την κατηγορία να συνδέονται με την υπόθεση «μαύρων» χρημάτων που δόθηκαν για την προμήθεια των υποβρυχίων. 

Η διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων συνεχίζεται με την, για τρίτη ημέρα, κατάθεση του στελέχους του ΣΔΟΕ Νίκου Μαϊτού. 

Κατα την εξέταση του μάρτυρα προϊσταμένου του ΣΔΟΕ που απαντά σε ερωτήσεις της υπεράσπισης ο πρόεδρος Χρ. Κατσιάνης, σε έντονο ύφος, τού επεσήμανε ότι η υπηρεσία του δεν επέμεινε ώστε να εντοπίσει τους πραγματικούς ιδιοκτήτες της αμερικανικής εταιρείας Nobilis.

Ο πρόεδρος έκανε λόγο σε «κενά και σκιές» που παραμένουν από το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

Κατά την εξέτασή του από τους δικηγόρους, ο κ. Μαϊτός τόνισε πως δεν διεξήχθη πλήρης τακτικός έλεγχος αφού η υπηρεσία του έψαχνε για συγκεκριμένα πράγματα.

Σε ερώτηση του δικηγόρου του Αστέριου Οικονομίδη, εάν υπήρξε ποτέ επικοινωνία με τη Βίκυ Σταμάτη, το στέλεχος Του ΣΔΟΕ απάντησε: «Από όσο γνωρίζω μόνο μέσω ενός φαξ» για να παρέμβει η Βίκυ Σταμάτη, λέγοντας: «Είναι ψέμα. Ποτέ, ποτέ δεν είχα επικοινωνία με κανέναν. Δεν ξέρω κανένα τους».

Το στέλεχος του ΣΔΟΕ είχε έναν έντονο διάλογο και με τον δικηγόρο της κυρίας Σταμάτη Αλέξη Κούγια όταν ρωτήθηκε εάν προέκυψε από την έρευνα του ΣΔΟΕ πως η Βίκυ Σταμάτη συμμετείχε στην εγκληματική οργάνωση. όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

«Δεν προέκυψε καν από την έρευνά μας η σύσταση αυτής της εγκληματικής οργάνωσης. Τι θέλετε να σας απαντήσω», είπε ο μάρτυρας για να υποστηρίξει ο κ. Κούγιας: «Απαιτώ άμεση απάντηση, εάν γνωρίζετε ή όχι αυτό που σας ρωτάω. Θέλω να διακρίνω τη θέση της κυρίας Σταμάτη από τους άλλους κατηγορούμενους».
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: