Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Μανιτάκης: Μέχρι το τέλος Ιουνίου η μετακίνηση 12.500 υπαλλήλων



Τι δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη μετακίνηση 12.500 δημοσίων υπαλλήλων

Έως το τέλος του μήνα Ιουνίου θα έχουν μετακινηθεί 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Α. Μανιτάκης.
O ίδιος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, τόνισε ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν κλείσει Οργανισμοί του Δημοσίου.
Για τις αποχωρήσεις των επίορκων τόνισε ότι  "έχουν καθυστερήσει επειδή δεν λειτουργούσαν τα πειθαρχικά συμβούλια, με το άλλοθι των ποινικών δικαστηρίων".
Στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο καθίσταται σαφές ότι ο στόχος είναι 12.500 υπάλληλοι να έχουν υπαχθεί στο σχέδιο κινητικότητας μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2013 και διευκρινίζεται ρητά με ποιον τρόπο θεωρεί η τρόικα πως στο πλαίσιο της αξιολόγησής της θα προσδιορίζεται η επίτευξη του στόχου.
"Υπαγωγή στο σχέδιο κινητικότητας υπάρχει όταν οι αποδοχές του υπαλλήλου μειώνονται στο 75% του μισθού του στην περίπτωση της "διαθεσιμότητας" ή στο 1/3 του μισθού στην περίπτωση της "αυτοδίκαιης αργίας". Δεν περιλαμβάνει υπαλλήλους που απασχολούνται σε φορείς υπό ιδιωτικοποίηση ή σε εκείνους οι οποίοι βρίσκονται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης ενόψει ιδιωτικοποίησης" αναφέρεται στο κείμενο.
Ωστόσο από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δίνουν άλλο στίγμα. "Η δέσμευση αφορά το να έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για τη διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων και όχι κατ' ανάγκη να έχουν τεθεί αυτοί στο καθεστώς διαθεσιμότητας" αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: