Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση Υπέρτατη ιδεολογία η σωτηρία του τόπου, το μήνυμα Σαμαρά στο Υπουργικό


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Μήνυμα σε όσους επικρίνουν τη συμφωνία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για συγκρότηση δικομματικής κυβέρνησης έστειλε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, μετά τον ανασχηματισμό της Δευτέρας.

«Υπέρτατη ιδεολογία είναι η σωτηρία του τόπου. Μας ενώνουν τα μεγάλα και το αύριο, κάποιοι ζουν στους εφιάλτες του χθες, δεν θα αφήσουμε να μας διαιρέσουν τα μικρά και το παρελθόν. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πετύχουμε» υπογράμμισε ο Αντ.Σαμαράς, σημειώνοντας:

«Ασφαλώς ο καθένας διατηρεί τις ιδέες του, αλλά αυτή τη στιγμή υπέρτατη ιδεολογία είναι η σωτηρία της πατρίδας. Για τον κάθε Έλληνα αυτή πρέπει να είναι σήμερα η υπέρτατη ιδεολογία: η σωτηρία του τόπου. Μας ενώνει το συμφέρον της χώρας και οι προκλήσεις του μέλλοντος, που μαζί θα αντιμετωπίσουμε, όπως μας ενώνει και η κοινή ευθύνη απέναντι στον τόπο. Και όλα αυτά εκφράζονται, αποτυπώνονται στη σύνθεση αυτής της νέας κυβέρνησης».

13 φωτογραφίες


Στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει ο σχεδιασμός με ορίζοντα τετραετίας.

«Αυτό είναι προϋπόθεση για να υπάρξει σταθερότητα στη χώρα. Σταθερότητα σημαίνει σταθερά βήματα για όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, σταθερότητα σημαίνει σταθερό προσανατολισμό στην Ευρώπη» τόνισε.

Αναφερόμενος στη συνεργασία των δύο κομμάτων, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι χρειάζεται συντονισμός ώστε «να γίνουν ομαλά και με τόλμη όλες οι απαραίτητες αλλαγές για να βγει η Ελλάδα ενισχυμένη από την κρίση». Στο σημείο αυτό ο Αντ.Σαμαράς προανήγγειλε «μεγάλη συνταγματική μεταρρύθμιση», που -όπως είπε- πρέπει να αρχίσει μέσα στα επόμενα χρόνια και να ολοκληρωθεί αμέσως μετά την τριετία.

«Η Ελλάδα δεν έχει καιρό για χάσιμο. Πρέπει να κάνει σε πολύ λίγο χρόνο όσα δεν έχουν γίνει τις προηγούμενες δεκαετίες. Και αυτό ήδη κάνουμε και τώρα πρέπει να προχωρήσουμε με ακόμα πιο ταχύ βηματισμό, με ακόμα καλύτερο συντονισμό και με καλύτερο σχεδιασμό για το μέλλον» υπογράμμισε.

Όσον αφορά στους άμεσους στόχους της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε:
  • στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για την εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ
  • στην προετοιμασία για την ελληνική προεδρία στην ΕΕ το α' εξάμηνο του 2014
  • στην επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα
Παράλληλα, περιγράφοντας τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε: στη μείωση της ανεργίας, στην προσέλκυση επενδύσεων, στην αποφυγή νέων μέτρων, στη δημιουργία θέσεων εργασίας για νέους και στην αναβάθμιση της χώρας γεωπολιτικά.
Τόνισε, επίσης, ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι να διορθωθούν οι αδικίες των τελευταίων ετών, με στήριξη των ασθενέστερων στρωμάτων του πληθυσμού, και να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
«Πιστεύω ότι είμαστε πιο κοντά σε αυτούς τους στόχους, απ' ότι ήμασταν έναν χρόνο πριν» είπε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «απώτερη προτεραιότητα είναι να ξεκινήσουν οι μεγάλες θεσμικές αλλαγές που θα κάνουν την Ελλάδα αγνώριστη».
Για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ
Αναφερόμενος στη νέα προγραμματική συμφωνία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «κοινός στόχος είναι στενή συνεργασία και ο καλύτερος σχεδιασμός» και «κοινός αντίπαλος αντίπαλός είναι η στασιμότητα και ο κίνδυνος ακυβερνησίας».
«Αυτό που κάνουμε δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο Αντ.Σαμαράς, διαμηνύοντας:

«Αυτό που πετύχαμε τον τελευταίο χρόνο, ελάχιστοι το θεωρούσαν πιθανό πέρσι τέτοιο καιρό. Μας ενώνουν τα μεγάλα και το αύριο. Δεν θα αφήσουμε να μας διαιρέσουν τα μικρά και το παρελθόν. Το δικό μας όνειρο για την νέα Ελλάδα είναι εφικτό. Κάποιοι άλλοι ζουν ακόμα στους εφιάλτες του χθες. Δεν τους δίνουμε καμία σημασία. Και προχωράμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πετύχουμε».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: