Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Κλείνει ο κύκλος του ΣΥΝ Σκληρή αντεπίθεση Τσίπρα για το «disaster story» του Σαμαρά


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του Συνασπισμού, όπου αποφασίστηκε η αυτοδιάλυση του ΣΥΝ και η ενσωμάτωσή του στον εναίο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας, απαντώντας σε όσα είπε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, στο προσυνέδριο της ΝΔ, κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά για αλλαζονία, ψέματα και «απροκάλυπτο φλερτ με την ακροδεξιά».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά «κοινοβουλευτικό λιποτάκτη», ο οποίος αποφεύγει το διάλογο και «στους διαρκείς μονολόγους του υβρίζει και συκοφαντεί τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Ποτέ άλλοτε η δεξιά παράταξη δεν παρουσίαζε τέτοια κατάντια» είπε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για έλλειμμα πολιτικού λόγου, ψέματα, ύβρεις και απειλές.

«Προπαγανδίζει τη θεωρία των δύο άκρων, μήπως και η κουβέντα φύγει από τον κόλαφο του ΔΝΤ» είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ αντέκρουσε το επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι η ΝΔ είχε επισημάνει από το 2009 τα λάθη του μνημονίου και τώρα «κοιτάζει μπροστά», επιχειρώντας να τα διορθώσει.

«Το μόνο που έχει λήξει είναι η σχέση του κ. Σαμαρά με τη συνέπεια» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η εφαρμογή του λάθους συνεχίζεται και σήμερα και ότι η χώρα έχασε μοναδική ευκαιρία αναδιαπραγμάτευσης μετά τις εκλογές.

Ήταν τέτοιο το χτύπημα από την έκθεση του ΔΝΤ «που έχασε τη λογική του αν νομίζει ότι θα τα επιβιώσει πολιτικά πατώντας στο σάπιο σανίδι του ρατσισμού και της ξενοφοβίας» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

«Μας είπε χωρίς ντροπή ότι τη Χρυσή Αυγή την ενισχύει ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε, συμπληρώνοντας ότι «στους ακροδεξιούς μονολόγους του ο κ. Σαμαράς θριαμβεύει» αλλά φοβάται το διάλογο μήπως αποδειχτεί ότι «το περίφημο success story» είναι στην πραγματικότητα «disaster story» -μία ιστορία καταστροφής για τον ελληνικό λαό.

«Κλείνει ο ιστορικός κύκλος για τον ΣΥΝ»

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία την αυτοδιάλυση του κόμματος.
Η απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί την επόμενη Κυριακή από το Διαρκές Συνέδριο του Συνασπισμού.

Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας έκανε μία αναδρομή στην ιστορία του ΣΥΝ, καταλήγοντας ότι ο κύκλος του Συνασπισμού έκλεισε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ «αναδείχθηκε ως η πιο αξιόπιστη δύναμη εναντίον του μνημονίου».

Στόχος, είπε, είναι η συγκρότηση μίας ευρύτατης κοινωνικής συμμαχίας με προγραμματικό στόχο την κατάργηση του μνημονίου. Με τη συγκρότηση ενός νέου ενιαίου φορά της ριζοσπαστικής αριστεράς, «στόχος μας είναι να γίνουμε καταλύτης μίας μεγάλης προοπτικής ανατροπής στην Ελλάδα», όπως πρόσθεσε. 
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: