Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Διήμερο επαφών στην Αθήνα Στο Μαξίμου ο Ενρίκο Λέτα, ανατροπές στο πρόγραμμα του ιταλού πρωθυπουργού


Στο Μαξίμου ο Ενρίκο Λέτα, ανατροπές στο πρόγραμμα του ιταλού πρωθυπουργού
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου η κατ΄ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον ιταλό ομόλογό του Ενρίκο Λέτα, ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα.

Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλου, και εν συνεχεία ο ιταλός πρωθυπουργός θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Εν τω μεταξύ, το πολύνεκρο δυστύχημα στην Ιταλία έφερε ανατροπές στο πρόγραμμα του Ενρίκο Λέτα, καθώς σε ένδειξη πένθους δεν θα επισκεφθεί την Ακρόπολη.

Το Σάββατο, με μήνυμά του στο Twitter, ο ιταλός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις «λέξεις-κλειδιά» της διήμερης επίσκεψής του.

«Αύριο στην Αθήνα για να πούμε στους Έλληνες ότι θέλουμε μια άλλη Ευρώπη, με εργασία, πολιτισμό και ελπίδα ως λέξεις-κλειδιά. Η Αθήνα είναι το σύμβολο μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που πρέπει να αλλάξει» σημείωσε στην ανάρτησή του.

Παράλληλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ενρίκο Λέτα τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «το κύριο θέμα» στη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα είναι «το μέλλον της Ευρώπης, της Γηραιάς Ηπείρου που πρέπει να γίνει διαφορετική από τη σημερινή, ώστε οι πολίτες να πάψουν να την εκλαμβάνουν ως μητριά και τιμωρό και να την δουν ως πηγή ελπίδας και ένα ενιαίο σύνολο που προσφέρει θετικές ευκαιρίες».

«Έρχομαι στην Αθήνα για να ενθαρρύνω την ελληνική κοινή γνώμη και για να πω ότι υπάρχει μια Ευρώπη που θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, ώστε να βοηθήσει και τον εαυτό της» σημείωσε ο ιταλός πρωθυπουργός.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: