Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Ποιοι "αθώωσαν" τον Παπακωνσταντίνου...

Δεν πείστηκαν από τα επιχειρήματα του πορίσματος και με τη στάση τους έδειξαν προς άλλες κατευθύνσεις, δηλαδή είτε τον   Βενιζέλο είτε τον   Διώτη...
Μόνο αμελητέα δεν είναι όσα συνέβησαν χθες τα ξημερώματα στη Βουλή σχετικά με τις διαρροές κατά την ψηφοφορία για την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. 
Αυτό που προβληματίζει έντονα το κυβερνητικό στρατόπεδο ήταν η ...
ψηφοφορία για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου, το βασικό δηλαδή αδίκημα για το οποίο συστάθηκε η επιτροπή το οποίο πέρασε σχεδόν οριακά με 166 ψήφους (ήθελε 151).
Ενώ δηλαδή θεωρητικά όλα τα κόμματα συμφωνούσαν πως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν αυτός που αφαίρεσε τα ονόματα των συγγενών του από τη λίστα, βρέθηκαν συνολικά 117 βουλευτές οι οποίοι δεν πείστηκαν από τα επιχειρήματα του πορίσματος και με τον τρόπο τους όχι μόνο "αθώωσαν" τον πρώην Υπουργό Οικονομικών αλλά έδειξαν προς άλλες κατευθύνσεις δηλαδή είτε τον κ. Βενιζέλο είτε τον κ. Διώτη.
Έμπειροι κοινοβουλευτικοί μάλιστα εκτιμούσαν ότι ίσως με αυτό τον τρόπο πολλοί θέλησαν να στείλουν γενικότερο μήνυμα δυσαρέσκειας στις ηγεσίες τους ενώ την ίδια ώρα οι διάδρομοι της Βουλής βουίζουν πως πάρα πολλές από τις αντάρτικες ψήφους ήταν "γαλάζιες".
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: