Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Εκβιασμοί απάτες και εικονικές εκτελέσεις από συμμορία. Αστυνομικός μέσα στο κύκλωμα




Η ΕΛΑΣ εξάρθρωσε οργανωμένη συμμορία εκβιαστών. Έφτασε στα ίχνη της μετά την καταγγελία 51χρονου επιχειρηματία. Στέλεχος της σπείρας και αστυνομικός

Συμμορία εκβιαστών η οποία είχε προχωρήσει ακόμα και σε εικονικές εκτελέσεις εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.
Πάνω από 250.000 ευρώ αλλά και δύο ακίνητα μεγάλης αξίας, είχαν κατορθώσει να αποσπάσουν μέλη πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, πολλά εκ των οποίων συνελήφθησαν, από 51χρονο επιχειρηματία. 
Η οργάνωση διέπραττε εκβιασμούς και απάτες, ενώ προχωρούσαν σε εμπρησμούς οχημάτων αλλά και οι εικονικές εκτελέσεις, για να πείθουν τα θύματα τους να τους καταβάλλουν τα ποσά.
Οι Αρχές έφθασαν στα ίχνη τους μετά την καταγγελία του 51χρονου και διαπιστώθηκε ότι η οργάνωση είχε συγκροτηθεί το 2010.
Τα μέλη της οργάνωσης είχαν κάψει το αυτοκίνητο του επιχειρηματία και είχαν σκηνοθετήσει σε βάρος του επίθεση από άγνωστα άτομα. Αμέσως μετά εμφανίστηκαν ως οι άνθρωποι εκείνοι οι οποίοι θα διερευνούσαν την υπόθεση, απαιτώντας όμως να λαμβάνουν μεγάλα ποσά για να καλύψουν τα έξοδά τους, όπως έλεγαν. Αργότερα είπαν στον επιχειρηματία ότι ανακάλυψαν δύο από τους δράστες, τους οποίους και εκτέλεσαν, όπως του είπαν. Άρχισαν να τον εκβιάζουν και πάλι προκειμένου να μην τον εμπλέξουν στις υποτιθέμενες ανθρωποκτονίες.
Μια άλλη ομάδα της οργάνωσης, στην οποία μετείχε και ο αστυνομικός ανέλαβε να προστατεύει τον επιχειρηματία αποσπώντας του και πάλι μεγάλα χρηματικά ποσά.
Σε έρευνα που έγιναν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα, φυσίγγια, έγγραφα αλλά και τέσσερα πολυτελή αυτοκίνητα που η αστυνομία πιστεύει ότι προέρχονται από τα έσοδα από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: