Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Δίχως τέλος η ταλαιπωρία φορολογουμένων...


Tέλος δεν έχει η ταλαιπωρία χιλιάδων φορολογουμένων, οι οποίοι δεν έχουν παραλάβει ακόμη το εκκαθαριστικό τους σημείωμα από την εφορία, αλλά και δεκάδων χιλιάδων ιδιοκτητών που είτε εξαιρούνται από την καταβολή του «χαρατσιού» της ΔΕΗ ΔΕΗ+4,25% είτε δεν επιθυμούν να ...
το πληρώσουν στη ΔΕΗ και θέλουν να το «εξοφλήσουν» στην εφορία τους.
Ειδικότερα, όσον αφορά στην πορεία εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων, οι περίπου 200.000 υπόχρεοι που αγνοούν πότε θα πάρουν το εκκαθαριστικό τους, παρότι έχουν προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά που τους ζητήθηκαν από τις εφορίες τους, καλούνται τώρα να έχουν και το νου τους για να ενημερώνονται από την ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, αφού μπορεί να μη λάβουν… ποτέ το σημείωμα μέσω της εφορίας τους!
Αυτό ουσιαστικά ενέχει τον κίνδυνο όχι μόνο να πληρώσουν σε μια δόση τον πρόσθετο φόρο που τους αναλογεί, εφόσον φυσικά λάβουν χρεωστικό εκκαθαριστικό, καθώς η επεξεργασία καθυστερεί σημαντικά, αφού οι υπάλληλοι των ΔΟΥ αυτή την περίοδο ασχολούνται μόνο με την παραλαβή των δικαιολογητικών και τον έλεγχό τους, αλλά και να κληθούν να πληρώσουν και… πρόστιμο!
Και αυτό γιατί, όπως σχολίαζε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου χθες, εάν κάποιος φορολογούμενους δεν ενημερωθεί εγκαίρως από την ηλεκτρονική διεύθυνση της ΓΓΠΣ μπορεί να χάσει την προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης και το ποσό που οφείλει να καταστεί ληξιπρόθεσμο!
Από την άλλη πλευρά, χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που εξαιρούνται από την καταβολή του «χαρατσιού» της ΔΕΗ ή θέλουν το χρέος τους να πάει στην εφορία τους, αποσυνδέοντας το ειδικό τέλος επί των ακινήτων από το λογαριασμό της ΔΕΗ, θα πρέπει να στηθούν στα γκισέ των εφοριών από τον επόμενο μήνα για να προσκομίσουν εκ νέου τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά.
Οπως ισχυρίζονται τα στελέχη του ΥΠΟΙΚ, το «χαράτσι» του 2013 είναι νέος φόρος και δεν συνδέεται με το «χαράτσι» του 2012!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΟΣ 
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: