Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Ανησυχία για την κρυφή ατζέντα της τρόικας...




Το ΥΠΟΙΚ διαψεύδει δημοσίευμα της REAL NEWS...
Περιλαμβάνει κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, την μείωση του κατώτατου μισθού στα 495 ευρώ και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
Σε ...
αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση για να τηρήσει τα προαπαιτούμενα και να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τον αυστηρό έλεγχο του κλιμακίου της τρόικας που αναμένεται στην Αθήνα στο τέλος του Σεπτεμβρίου.

Ο Πολ Τόμσεν και η παρέα του έρχονται με άγριες διαθέσεις και είναι έτοιμοι να ρίξουν στο τραπέζι έξι «βόμβες» που θα τινάξουν στον αέρα την ελληνική κοινωνία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, οι δανειστές έχουν κρυφή ατζέντα η οποία περιλαμβάνει την κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, την μείωση του κατώτατου μισθού στα 495 ευρώ και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Επίσης αναμένεται να ζητήσουν περικοπές έως 30% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, μαχαίρι στο εφάπαξ τουλάχιστον στο 20% και νέο πρόγραμμα κινητικότητας για 15.000 δημοσίους υπαλλήλους το 2014.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της Κομισόν στην τρόικα Ματίας Μορς αναφέρει στην εφημερίδα «πως η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώνει πάνω από 450.000 δημοσίους υπαλλήλους».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, οι Ευρωπαίοι εταίροι οραματίζονται, στο πλαίσιο ενός νέου μνημονίου από το 2014 και μετά, νέο κράτος με οροφή τους 450.000 υπαλλήλους και ριζικό ανασχεδιασμό των θέσεων εργασίας βάσει των υπηρεσιών.

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών

Σε διάψευση του επίμαχου δημοσιεύματος της Real News προέβη το υπουργείο Οικονομικών, χαρακτηρίζοντάς το «παντελώς ανακριβές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: