Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Άτοκα δάνεια και επιδοτήσεις ενοικίων στους σεισμόπληκτους της Φθιώτιδας



Αποζημιώσεις για τους σεισμόπληκτους της Φθιώτιδας ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Προβλέπονται άτοκα δάνεια και επιδοτήσεις ενοικίων
Αποζημιώσεις για τους σεισμόπληκτους της Φθιώτιδας ανακοίνωσε την Πέμπτη (22/08) ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Στράτος Σιμόπουλος κατά την παρουσία του στην Αμφίκλεια.
Ο κ. Σιμόπουλος συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα βρέθηκαν στο δημαρχείο της πόλης, η οποία τις τελευταίες μέρες "χορεύει" στο ρυθμό των ουκ ολίγων σεισμών που έχουν καταγραφεί, με αποκορύφωμα τα 5,1 Ρίχτερ στις 7 Αυγούστου.
Όπως έγινε γνωστό, εκδόθηκε κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία κηρύσσονται σεισμόπληκτες αρκετές περιοχές της Φθιώτιδας, με τους πολίτες που έχουν πληγεί να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν αποζημίωση σε ποσοστό 40% από το κράτος και κατά 60% με άτοκα δάνεια από τις τράπεζες. Επίσης, πολίτες των οποίων τα σπίτια έχουν κριθεί ακατάλληλα θα μπορούν να επιδοτηθούν με 200-300 ευρώ το μήνα για ενοίκιο.
Να σημειωθεί ότι έχει ήδη αρχίσει η δεύτερη φάση των ελέγχων από τους μηχανικούς.
Πληροφορίες από lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: