Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Mοναστήρι της Κρήτης πρωταγωνιστεί σε σκάνδαλο με εικονικά τιμολόγια! - Τι απαντά η Μονή...


Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ αφορούσε το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στον Επανωσήφη την περίοδο 2009. Εκείνο το διάστημα το συγκεκριμένο Μοναστήρι είχε ενταχθεί σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα και φαίνεται πως...
στους υπεύθυνους της Μονής έλλειψαν τιμολόγια 270.000 ευρώ. Ακολούθησε λοιπόν την πεπατημένη, και αναζήτησε επαγγελματία που τους πρόσφερε τα τιμολόγια, προκειμένου να...ξεγελάσουν την Εφορία.

Αγαπάει όμως ο Θεός τους εκπροσώπους του, αγαπάει και το ΣΔΟΕ! Ο έλεγχος των ελεγκτών, που όλο αυτό το διάστημα είναι συνεχής και προς πάσα κατεύθυνση, είτε αφορά απλούς επαγγελματίες είτε μεγάλους εν δυνάμει φοροφυγάδες, δεν άργησε να φτάσει και στο προαύλιο του Μοναστηριού.

Η αυτοψία ολοκληρώθηκε, η παράβαση καταχωρήθηκε ως οριστική στα βιβλία του ΣΔΟΕ και αναμένεται η έκθεση των ελεγκτών για να δούμε και το πρόστιμο που θα πληρώσουν οι υπεύθυνοι της Μονής Επανοσήφη για την καραμπινάτη υπόθεση φοροδιαφυγής!

Το σίγουρο πάντως είναι ένα: σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια να " κλέψουν" το κράτος και η οποία διαρκούσε διαχρονικά, φαίνεται πως χωρούσαν όλοι, ακόμα και τα μοναστήρια! Μήπως με την ευκαιρία του σκανδάλου που αποκαλύπτει σήμερα το cretalive να ανοίξουν όλοι οι φάκελλοι που αφορούν την εκκλησία και που με κάποιον τρόπο διαχειρίστηκαν δημόσιο η ευρωπαϊκό χρήμα;

Τι απαντά η Μονή

Σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος της Μονής Επανωσήφη, κ. Ζαχαρίας Λιπαράκης τόνισε ότι η Μονή ήταν καθόλα συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις, δεν υπάρχει κανένα θέμα μη εκτέλεσης έργου, κάτι που όπως είπε αποδείχθηκε και από τους ελέγχους που έγιναν.

Η Μονή σύμφωνα με τον ίδιο πλήρωσε κανονικά τα τιμολόγια με βάση και τις εργασίες που είχαν εκτελεστεί, χωρίς να μπορεί να γνωρίζει αν τα τιμολόγια αυτά ήταν εικονικά όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων από τον έλεγχο που έγινε από το ΣΔΟΕ και την Εφορία.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: "

"Προκειμένου να γίνουν έργα ανάπλασης της Ιεράς Μονής, ενταχθήκαμε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης και δυνάμει του συγκεκριμένου προγράμματος εκτελέστηκαν εργασίες ανάπλασης της Ιεράς Μονής.

Τις εργασίες για ένα τμήμα του έργου ανέλαβε συγκεκριμένος εργολάβος και πραγματοποιήθηκαν στο σύνολό τους,όπως ακριβώς προβλεπόταν από το παραπάνω πρόγραμμα.

Οποιοδήποτε παραστατικό εκδόθηκε (τιμολόγιο κλπ) αφορά συναλλαγές πραγματικές, των οποίων η αξία ανταποκρίνεται πλήρως στο υλοποιηθέν έργο.

Όλες οι συναλλαγές, με όσους εργάστηκαν στο έργο ανάπλασης της Ιεράς Μονής, ήταν απόλυτα νόμιμες. Για τους παραπάνω λόγους, παρακαλούμε όπως δημοσιευθεί η παρούσα ανακοίνωση σε κάθε έντυπο και ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: