Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Νέος γύρος κλήσεων για βουλευτές της Χρυσής Αυγής από τις δύο ανακρίτριες



Σύμφωνα με δικαστικές πηγές οι τρεις πρώτοι βουλευτές που αναμένεται να κληθούν από τις δύο ειδικές ανακρίτριες είναι οι Γιώργος Γερμενής, Στάθης Μπούκουρας και Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Η ερχόμενη εβδομάδα, θα αποδειχθεί βαρόμετρο για τις όποιες εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Οι δύο εφέτες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, οι οποίες ορίστηκαν από την Ολομέλεια Εφετών Αττικής να διενεργήσουν την ανάκριση για την εγκληματική δράση της οργάνωσης, δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το αμέσως επόμενο διάστημα, να εκδώσουν νέα εντάλματα σύλληψης για βουλευτές της Χρυσής Αυγής, για τους οποίους έχει αρθεί η ασυλία από τη Βουλή, προκειμένου να λογοδοτήσουν για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.
Παράλληλα αναμενόμενο η άσκηση ποινικών διώξεων για όλους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, για τους οποίους έχει ζητηθεί και εκκρεμεί στη Βουλή η άρση ασυλίας τους.
Σύμφωνα πάντα με δικαστικές  πηγές  οι τρεις πρώτοι βουλευτές, που αναμένεται να κληθούν για από τις δύο ειδικές ανακρίτριες, είναι οι Γιώργος Γερμενής, βουλευτής της Β Αθηνών, Στάθης Μπούκουρας, βουλευτής Κορίνθου και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας, ενώ δεν αποκλείεται να κληθούν σε συμπληρωματικές απολογίες και οι τρεις βουλευτές, που αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νικος Μίχος.
Οι τρεις βουλευτές Γερμενής, Μπούκουρας και Ηλιόπουλος αντιμετωπίζουν ήδη κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ωστόσο στο έγγραφο προς τον πρόεδρο της Βουλής των ανακριτών Γεωργουλέα – Παπακώστα, με το οποίο ζητήθηκε η άρση ασυλίας τους, γίνεται λόγος για επιπλέον κατηγορία της κατάλυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος, κατά το άρθρο 134 του ποινικού κώδικα.
Ωστόσο για να κινηθεί διαδικασία συλλήψεων ή απολογιών σε βάρος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και για το αδίκημα της κατάλυσης πολιτεύματος, το οποίο σημειωτέον επισύρει πολυετείς ποινές, πρέπει να δοθεί η σχετική παραγγελία από τις ανακρίτριες Κλάπα – Δημητροπούλου στον εισαγγελέα εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος ορίστηκε αρμόδιος για την ανάκριση της νεοναζιστικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, προάγγελος των κατηγορητηρίων, τα οποία αναμένεται να συντάξουν οι ανακρίτριες σε βάρος των τριών πρώτων βουλευτών θεωρείται, μεταξύ άλλων, το έγγραφο των ανακριτών Γεωργουλέα – Παπακώστα, στο οποίο μεταξύ άλλων ανέφεραν:
Συγκεκριμένα για τον βουλευτή Γιώργο Γερμενή: “Στην επισυναπτόμενη στο παρόν έκθεση ένορκης εξέτασης μάρτυρα Γ αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι, ο επικεφαλής της στρατιωτικής εκπαιδεύσεως των νεοσυλλέκτων μελών της ΧΑ είναι ο βουλευτής .... Γεώργιος Γερμενής του Σπυρίδωνος (φέρων αρχικώς το βαθμό του “Λοχαγού” και εν συνεχεια “Ταγματαρχου”, στην δε ένορκο αυτή κατάθεση περιγράφεται λεπτομερώς το είδος της παρεχόμενης στρατιωτικής εκπαιδεύσεως και ο κεντρικός ρόλος του ως άνω βουλευτού στην επιλογή και εκπαιδευση των “νεοσυλλέκτων”, αλλά και η οργάνωση, διεξαγωγή στρατιωτικου τύπου επιχειρήσεων εις βάρος αλλοδαπών κλπ”.
Για τον βουλευτή Κορινθίας Ευστάθιο Μπούκουρα του Νικολάου: “... διατηρεί, διακινεί και αποθηκεύει οπλισμό (γίνεται λόγος γιά πιστόλια εργοστασίου κατασκευής ZASTAVA) και έχει απόλυτο έλεγχο της δράσεως των πυρήνων της οργανώσεως στο Νομό Κορινθίας, δίδει εντολή, οργανώνει, ή εγκρίνει εκ των υστέρων (στο πλαίσιο γενικού κεντρικού σχεδιασμού) επιθέσεις κατά αλλοδαπών μεταναστών (γίνεται ειδική αναφορά στα επεισόδια στο στρατόπεδο της Κορίνθου το μήνα Αύγουστο του έτους 2012), περαιτέρω δε εγκρίνει παρανόμους πρακτικές παροχής “προστασίας” από στελέχη της οργανώσεως σε καταστήματα της Κορίνθου, του Κιατου και του Ξυλοκάστρου”.
Γιά τον τρίτο βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλο: “...στην επισυναπτόμενη έκθεση ένορκης εξέτασης μάρτυρα Ε αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο βουλευτής Μαγνησίας Παναγιώτης Ηλιόπουλος και ο βουλευτής της Β Αθηνών Γεώργιος Γερμενής είναι από πολλών ετών σημαίνοντα στελέχη της οργανώσεως, διαδραματίζοντα σημαντικό ρόλο σημαντικό ρόλο στην οργάνωση και επιχειρησιακή συγκρότηση της Χρυσής Αυγής, αλλά και στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσύλλεκτων μελών της οργανωσεως, σκοπός της οποίας ήταν εξ αρχής και παραμένει, όπως προκύπτει από τις εν λόγω μαρτυρικές καταθέσεις, η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος”.
Στο έγγραφο των ανακριτών Γεωργουλέα – Παπακωστα γινόταν επίσης ειδική αναφορά στον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο, ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος με όρους.
Συγκεκριμενα ανέφεραν ότι, στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων “προκύπτουν ενδείξεις τελέσεως φορολογικής φύσεως αδικημάτων (αλλά και του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες) εκ της αρρήκτως συνδεόμενης με την οργάνωση – επιχειρηματικής δράσεως του βουλευτή..
Δεν αποκλείεται επίσης στη διάρκεια της ανάκρισης από τις εφέτριες ανακρίτριες, να επεκταθεί η ποινική δίωξη με συμπληρωματικές κατηγορίες και για τους ήδη κατηγορούμενους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως οι κ.κ. Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παπάς και Γιώργος Λαγός, οι οποίοι είναι προφυλακισμένοι, όπως και τους υπόλοιπους τρεις Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μίχο, που είχαν αφεθεί ελεύθεροι με όρους.
Οι ανακρίτριες θα καλέσουν επίσης σε νέα απολογία τους ήδη κατηγορούμενους βουλευτές Ηλία Κασιδιάρη για τα επεισόδια στο Ηράκλειο της Κρήτης και Ηλία Παναγιώταρο για διατάραξη κοινής ειρήνης, καθώς επίσης και τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο για παράνομη λειτουργία ραδιοερασιτεχνικού σταθμού.
Παράλληλα θα διερευνήσουν και όλες τις άλλες δικογραφίες, που αφορούν τη δράση της Χρυσής Αυγής, όπως την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, που θεωρείται πολύ πιθανό ότι, από τον ανακριτή Πειραιά, όπου εκκρεμεί, θα διαβαστεί στο εφετείο, τη δολοφονική επίθεση κατά αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, αλλά και άλλες παλαιότερες επιθέσεις εναντίον μεταναστών, τις οποίες είχε συμπεριλάβει στο πόρισμά του ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Χαρ. Βουρλιώτη.
Εξάλλου τα στοιχεία, που συλλέγουν καθημερινά οι Δικαστικές Αρχές, η Αντιτρομοκρατική και οι διωκτικοί μηχανισμοί του οικονομικού εγκλήματος, όπως η Αρχή κατά της νομιμοποίησης μαύρου χρήματος και το ΣΔΟΕ, συνηγορούν στο γεγονός ότι, σφίγγει όλο και περισσότερο ο δικαστικός κλοιός γύρω από το σύνολο των βουλευτών του ακροδεξιού κόμματος.
Με βάση δε το γεγονός ότι, στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης έχουν μπει δεκάδες δικογραφίες από όλη την Ελλάδα, που αφορούν υποθέσεις με περιστατικά βίας και παραβατικότητας της Χρυσής Αυγής, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να βρεθούν υπόδικοι το σύνολο σχεδόν της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής.
Στο κατηγορητήριο των ανακριτών, που στηρίχτηκε στο πόρισμα του αντιεισαγγελέα του ΑΠ Χαρ. Βουρλιώτη, στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης έχει χρεωθεί, εκτός από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μια ακόμη δολοφονία Πακιστανού, με δύο δράστες, μεταξύ των οποίων και έναν πυροσβέστη, δύο απόπειρες δολοφονίες, καθως επίσης εκρήξεις κλπ.
Πηγή εφημερίδα : "ΈΘνος"

Δεν υπάρχουν σχόλια: