Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΑΡ: Ατόπημα Τζιτζικώστα το κάλεσμα χρυσαυγιτών. Δεν θα συμμετάσχουμε στην παρέλαση



Αντίδραση ΔΗΜΑΡ από την απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστα να καλέσει στην παρέλαση Χρυσαυγίτες. Δε θα συμμετάσχει στην παρέλαση
Την απόφασή της να μην έχει παρουσία στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης γνωστοποίησε η ΔΗΜΑΡ, χαρακτηρίζοντας "σοβαρό ατόπημα και πρόκληση" την επιλογή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα να προσκαλέσει εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής.
Οι οργανώσεις Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας της ΔΗΜΑΡ εξέδωσαν το πρωί του Σαββάτου ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν πως δεν πρόκειται να παρευρεθούν στην παρέλαση.
Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ αναφέρει: "Αποτελεί σοβαρό ατόπημα και πρόκληση η επιλογή του κ. Τζιτζικώστα, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, να προσκαλέσει εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης και τιμής του αντιφασιστικού αγώνα των Ελλήνων".
"Η ΔΗΜΑΡ δεν θα συμμετάσχει στην παρέλαση", καταλήγει.
Ερωτηθείς αν θα παραστεί στην παρέλαση της Δευτέρας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης  είπε ότι βεβαίως θα πάει και αν είναι εκεί και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τότε "θα έχει θέμα". "Να δούμε αν θα φύγω εγώ ή θα φύγουν αυτοί", τόνισε και δεν θέλησε να δώσει κι αυτός συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον κ. Τζιτζικώστα. "Μην ξεχνάτε ότι ο Απόστολος είναι ανεψιός μου", είπε στους δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: