Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Συνεχίζεται η πτώση της Χρυσής Αυγής..


 

Στο 6,4% τον Οκτώβριο από 10,8% τον Ιούνιο...

Πτωτικά κινούνται τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα και τις συλλήψεις των βουλευτών του κόμματος που ακολούθησαν.

Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται και στη δημοσκόπηση της...
Alco που δημοσιεύει η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", η οποία έγινε την περίοδο 1-3 Οκτωβρίου.

Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής το μήνα Ιούνιο άγγιζαν το 10,8% ενώ το Σεπτέμβριο πέφτουν στο 6,7% και τον Οκτώβριο στο 6,4%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 0,9 μονάδες μπροστά, ενώ αυξάνει και το ποσοστό της από 21,5% που ήταν στις 25-26 Σεπτεμβρίου στο 22,8 %.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το 20,3 στα τέλη Σεπτεμβρίου ανέβηκε στο 21,9 %. Μικρή άνοδο και για το ΠΑΣΟΚ που από 5,9%, το ποσοστό του αυξήθηκε στο 6,2 ενώ πτωτική τάση καταγράφουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατά 0,4 μονάδες.

Η ΔΗΜΑΡ ανέβηκε από το 3,5% στο 3,9% και το ΚΚΕ παρέμεινε σταθερό στο 4,7%.

Συντριπτικά είναι τα ποσοστά των ερωτηθέντων που θεωρούν ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση καθώς σχεδόν 7 στους 10, το 68% των ερωτηθέντων απαντούν θετικά και μόλις ένα 22% θεωρεί ότι δεν είναι εγκληματική οργάνωση και 10% απαντούν ότι δεν γνωρίζουν.

Σε ό,τι αφορά στον πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει ο πιο αξιόπιστος με το 35% των ερωτηθέντων να απαντά ότι μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα εμπιστεύεται περισσότερο ως πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και το 24% ότι εμπιστεύεται περισσότερο τον Αλέξη Τσίπρα ενώ σχεδόν τέσσερις στους δέκα δηλώνουν ότι δεν ξέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: