Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Μπαρόζο: H Eλλάδα θέλει κι άλλη βοήθεια......




Δεν φτάνει να παρακολουθούμε τις σκληρές προσπάθειες του ελληνικού λαού, πρέπει να βοηθήσουμε, δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο στις κοινές δηλώσεις του με τον έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά από τις Βρυξέλλες.
Πρέπει να ...
υπάρξει αλληλεγγύη και οικονομική υποστήριξη, είπε ενώ άφησε αιχμές κατά της γραμμής σκληρής λιτότητας λέγοντας ότι «άλλοι επιμένουν μόνο στην υπευθυνότητα, αλλά χρειάζεται και αλληλεγγύη».

Ο κ. Μπαρόζο έγινε και πιο συγκεκριμένος στην ανάγκη στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης λέγοντας ότι «καταλαβαίνουμε πως υπάρχουν προκλήσεις, κυρίως από κοινωνική άποψη».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν μίλησε με θετικά λόγια για τις ελληνικές προσπάθειες, είπε ότι εκτιμά την αποφασιστικότητα του λαού και της κυβέρνησης, εκτίμησε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα επηρεάσει θετικά τις αγορές, ενώ αναφέρθηκε και στην επανέναρξη των εργασιών στους τέσσερις μεγάλους οδικούς άξονες.

«Δεν είναι ώρα να πέσουμε θύματα της μεταρρυθμιστικής κόπωσης» είπε ο κ. Μπαρόζο προσθέτοντας ότι η Ευρώπη δεν θαυμάζει μόνο την κλασική Ελλάδα, αλλά και τους σύγχρονους σκληρά εργαζόμενους έλληνες.

«Βρισκόμαστε στα τελευταία μίλια του Μαραθωνίου. Δεν αρκεί παρακολουθούμε, πρέπει βοηθήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

πηγη in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: