Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Υπέκυψε στα τραύματά του Νεκρός ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Πράγα από έκρηξη στο διαμέρισμά του


Νεκρός ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Πράγα από έκρηξη στο διαμέρισμά του
Αστυνομικοί και πυροσβέστες έξω από την κατοικία του Παλαιστίνιου πρέσβη στην Πράγα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Πράγα, Τσεχική Δημοκρατία
Έκρηξη σημειώθηκε στο διαμέρισμα του πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Πράγα, Τζαμάλ αλ Τζαμάλ, με αποτέλεσμα να βρει το θάνατο. Ο 56χρονος διπλωμάτης μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο, όπου τέθηκε σε τεχνητό κώμα, όμως λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής ανέφερε ότι η έκρηξη σημειώθηκε όταν ο Αλ Τζαμάλ επιχείρησε να ανοίξει ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο προσφάτως είχε μετακινηθεί από το γραφείο του στην πρεσβεία, στο νέο του σπίτι στα προάστια της Πράγας.

Οι έρευνες της αστυνομίας για τα αίτια της έκρηξης βρίσκονται σε εξέλιξη. Εντούτοις, τσέχικη κυβερνητική πηγή που επικαλείται το Reuters, πιθανολόγησε ότι το πρόκειται για δυστύχημα που προκλήθηκε από κάποιο μηχανισμό ασφαλείας στο χρηματοκιβώτιο.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Τσεχίας δεν πιστεύει ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Μετά το συμβάν, η αστυνομία απέκλεισε το δρόμο όπου βρίσκεται η διώροφη κατοικία. Εξωτερικά, το σπίτι δεν είχε εμφανή σημάδια της έκρηξης. Επί τόπου έσπευσαν περιπολικά, οχήματα της πυροσβεστικής και δύο ασθενοφόρα.

Την ώρα της έκρηξης ο πρέσβης βρισκόταν στο διαμέρισμα με την οικογένειά του. Μία 52χρονη γυναίκα, πιθανώς η σύζυγός του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοκ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: