Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Επιτέλους ανεξάρτητη αρχή προμηθειών στο στράτευμα ιδρύει ο Αβραμόπουλος

20140106-131339.jpg
«Ναι, θα αλλάξω το νόμο για τις προμήθειες, θα δημιουργήσουμε ένα ισχυρό θεσμικό πλαίσιο για το μέλλον» δηλώνει ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, με το επιτελείο του να έχει ήδη επεξεργαστεί σχετικές αρχές.
Ο υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, προτίθεται να δημιουργήσει ανεξάρτητη αρχή για τις προμήθειες, στην οποία μάλιστα θα συμμετάσχουν και μέλη του Κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και πιστός στην τακτική της συναίνεσης που καλλιεργεί τα τελευταία χρόνια, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν θα φέρει στη Βουλή ολοκληρωμένο σχέδιο νόμου, αλλά «σκελετό» προκειμένου να ληφθούν υπόψη παρατηρήσεις και από άλλα κόμματα, ώστε ο νόμος που θα προκύψει να έχει ισχυρή ισχύ και να διατηρηθεί για πολλά χρόνια.
Ο υπουργός Άμυνας μάλιστα επιχειρεί να μειώσει τις αντιδράσεις Βενιζέλου, καθώς το θεσμικό πλαίσιο που θα φέρει στη Βουλή αντικαθιστά και το νόμο περί προμηθειών που ψηφίστηκε με υπουργό Άμυνας το νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας ότι θα κρατήσει όλα τα θετικά από αυτόν. Υπενθυμίζεται ότι ο Ευ. Βενιζέλος αντέδρασε έντονα στην εξαγγελία του υπουργού Άμυνας για νέο θεσμικό πλαίσιο στις προμήθειες οπλικών συστημάτων.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, συμφωνεί με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί σύγκλησης των Επιτροπών της Βουλής πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου και για το σκοπό αυτό θα συγκληθούν οι Επιτροπές Θεσμών και Διαφάνειας, Εξωτερικών και Άμυνας και Εξοπλισμών. Ο υπουργός Άμυνας είχε ζητήσει και είχε λάβει τα συστήματα προμηθειών που έχουν οι χώρες με τον μεγαλύτερο βαθμό διαφάνειας στην αγορά εξοπλιστικών συστημάτων, η Αυστρία, η Δανία και ο Καναδάς.
Ανεξαρτήτως πάντως της κίνησης Αβραμόπουλου στο πολιτικό σύστημα, πρωτίστως στα δύο κόμματα που διαχειρίστηκαν την εξουσία από το 1974 έως σήμερα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός ενόψει των καταγγελιών και της χιονοστιβάδας αποκαλύψεων για τα σκάνδαλα στο υπουργείο Άμυνας με επίκεντρο την αγορά εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: