Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Σε Νιγρίτα και Μαλανδρίνο Συλλήψεις δεσμοφυλάκων για το βασανισμό και το θάνατο του Καρέλι


Συλλήψεις δεσμοφυλάκων για το βασανισμό και το θάνατο του Καρέλι
Από τις φυλακές Μαλανδρίνου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Στη σύλληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας προέβη το τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, μετά τις διώξεις που άσκησε εις βάρος τους ο εισαγγελέας Άμφισσας για τρία κακουργήματα που αφορούν στο θάνατο του βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι.
Οι διώξεις αφορούν τα κακουργήματα του βασανισμού με αποτέλεσμα τον θάνατο, του απλού βασανισμού και της βαριάς σκοπούμενης βλάβης.
Μέχρι αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για τον πρόεδρο των εσωτερικών φρουρών των φυλακών Νιγρίτας, Χάρη Κονσολίδη, ο οποίος νοσηλεύεται από τη Δευτέρα στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.
Οι διώξεις για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας είναι κατά συγκεκριμένων υπαλλήλων, ενώ για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Μαλανδρίνου και τους αστυνομικούς της Ιτέας είναι κατά παντός υπευθύνου και θα προσωποποιηθούν κατά την ανάκριση.
Αναμένεται σύντομα και η σύλληψη των υπολοίπων τεσσάρων σωφρονιστικών υπαλλήλων Νιγρίτας για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: