Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Νέο Ασφαλιστικό το φθινόπωρο Σχέδιο περικοπών σε συντάξεις και ενοποιήσεων στα Ταμεία


Σχέδιο περικοπών σε συντάξεις και ενοποιήσεων στα Ταμεία
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Σε νέο κύκλο ενοποιήσεων Ταμείων και σε συρρίκνωση των συντάξεων στα όρια αντοχής του συστήματος οδηγεί η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα, για να αντιμετωπιστεί το κόστος μείωσης των εισφορών και της κατάργησης φόρων υπέρ τρίτων.

Το αναθεωρημένο Μνημόνιο, το οποίο αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής, προβλέπει ότι οι επικουρικές συντάξεις θα μειωθούν από τον Ιούλιο με την καθιέρωση ατομικών μερίδων ασφάλισης και της ρήτρας «μηδενικού ελλείμματος» στα Ταμεία.

Θα ακολουθήσουν περικοπές στις παροχές μετοχικών ταμείων και φορέων πρόνοιας, ενώ το φθινόπωρο θα πραγματοποιηθούν αναλογιστικές μελέτες και θα θεσμοθετηθούν όσα μέτρα κριθούν αναγκαία ώστε να ισχύσουν το 2015.

Οι αλλαγές αναμένεται να ολοκληρωθούν το φθινόπωρο και προβλέπουν την ένταξη όλων των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΕ και στον ΟΓΑ.

Στο ΙΚΑ θα ενταχθούν όλοι όσοι απασχολούνται με σχέση μισθωτής εργασίας σε δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στον ΟΑΕΕ οι ελεύθεροι επαγγελματίες και στον ΟΓΑ οι αγρότες. Την αυτονομία του θα διατηρήσει μόνο το ΝΑΤ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: