Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Αντίδραση του Αριστερού Ρεύματος Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Κρίτωνας Αρσένης


Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Κρίτωνας Αρσένης
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Παναγιώτη Λαφαζάνη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Επτά νέους υποψήφιους για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Μεταξύ των ονομάτων είναι εκείνο του νυν ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη, ο οποίος υπήρξε προσωπική επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου στην ευρωλίστα του ΠΑΣΟΚ το 2009.

Έντονες ήταν αντιδράσεις της Αριστερής Πλατφόρμας για τη συγκεκριμένη επιλογή, τονίζοντας ότι τόσο το γεγονός της μεταπήδησης από το ένα ψηφοδέλτιο (του ΠΑΣΟΚ, παρά την παραίτησή του) στο άλλο (στον ΣΥΡΙΖΑ) και ότι ο συμβολισμός (ότι ήταν προσωπική επιλογή του Γ.Παπανδρέου) είναι ιδιαίτερα αρνητικός.

Στη διαφωνία της Αριστερής Πλατφόρμας αντέδρασε έντονα ο Αλέξης Τσίπρας, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τη συνεδρίαση και να τεθεί η υποψηφιότητα του κ. Αρσένη σε ψηφοφορία.

Με δεδομένη την πλειοψηφία που διαθέτει η πλευρά Τσίπρα στο κεντρικό όργανο, η επιλογή του Κρίτωνα Αρσένη επικυρώθηκε.

«Θεωρώ εξαιρετικά τιμητική την πρόταση Κινημάτων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή μου στο ευρωψηφοδέλτιο. Με τιμά ιδιαίτερα η σημερινή αποδοχή της από τα θεσμικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεσμεύομαι να τιμήσω την επιλογή τους αυτή και να συνεχίσω να δίνω τη μάχη στο πλευρό των κινημάτων ενάντια στην αρπαγή της γης και δημόσιας περιουσίας και στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών  υπέρ μιας ανάπτυξης προς όφελος του συνόλου» δήλωσε ο Κρ.Αρσένης.

Επίσης, η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε ομόφωνα να συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος οι εξής:

  • Γιώργος Κυρίτσης, δημοσιογράφος
  • Μαρία Καραμεσίνη, οικονομολόγος
  • Γιώργος Φουντουλάκης, ΑΜΕΑ παραολυμπιονίκης
  • Πέπη Ρηγοπούλου, πανεπιστημιακός
  • Νικήτας Κανάκης, Γιατροί του Κόσμου
Εκ μέρους του κ. Τσίπρα και άλλων μελών του οργάνου, στην ΠΓ τέθηκε το θέμα της μη συμπερίληψης στο ψηφοδέλτιο τόσο του Γιάννη Βαρουφάκη, όσο του Κώστα Λαπαβίτσα και το θέμα έκλεισε εκεί.

Απομένουν δύο θέσεις κενές, οι οποίες θα καλυφθούν τις επόμενες μέρες. Η μια από τις δύο θα προέρχεται από τη Θράκη, με την τοποθέτηση ενός εκπροσώπου της μουσουλμανικής μειονότητας.

Ο Λάκης Λαζόπουλος μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης δεν είχε ανακοινώσει την απόφασή του για το αν θα δεχτεί την πρόταση του κόμματος να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: